Huawei odstartoval spolupráci s BOE

Huawei odstartoval spolupráci s BOE
2018-05-26T12:14:32+02:00
• 27. 5. 2018

Huawei již nyní patří mezi největší výrobce smartphonů a úspěšně šlape na paty dalším společnostem. Nedávno se objevila informace, že ještě letos dojde na uvedení smartphonu s flexibilním displejem. Konkrétně by se tak mělo stát v listopadu, případně na začátku příštího roku, zřejmě v rámci veletrhu CES v Las Vegas.

Nyní se objevují další náznaky ohledně spolupráce na novém smartphonu. Podle poslední zprávy se společnost Huawei dohodla na spolupráci s firmou BOE, která má ve svém portfóliu flexibilní displeje a již je prezentovala na několika akcích.

BOE má napomoci Huawei ve výrobě 8palcového zařízení, které bude možné složit do menší podoby. V tuto chvíli ale neznáme jakékoliv další informace. Zřejmě se ale schyluje k souboji v nové subkategorii mobilních zařízení.

BOE má zajímavé displeje

Kromě flexibilních (ohebných) displejů si BOE pohrává s řešením dalšího problému, který najdeme u smartphonů s maximálním využitím přední strany zařízení pro displeje. V tuto chvíli mnozí výrobci musí implementovat výřez do displeje, kam umísťují kamerku, reproduktor a případně další senzory.

Již víme, že některé senzory jde zcela skrýt a kamerka se musí přesunout někam jinam. příkladem může bát Vivo Apex. BOE si ale pohrává s jiným umístěním přední kamerky. V podstatě došlo na výřez v displeji s podobě kruhu, kde je kamerka a okolo je zobrazovací panel.

Je tedy možné, že nakonec Huawei použije i tento typ displeje pro svůj nadcházející model. Jedná se sice o spekulaci, ale rozhodně by se jednalo o unikátní řešení.

Zdroje: fonearena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat