Vivo Apex – nechť vládne displej MWC 2018

Vivo Apex – nechť vládne displej [MWC 2018]
2018-03-08T17:49:28+02:00
• 26. 2. 2018
2

Společnost Vivo se stává čím dál důležitější, jelikož neprodukuje jen smartphony, ale také si pohrává s technologiemi a snaží se o vytváření unikátních zařízení. Například se může chlubit prvním mobilním telefonem se čtečkou otisků prstů v displeji. Nyní na veletrhu MWC ukazuje koncept, který se jmenuje Vivo Apex.

Vivo X20 Plus UD – první mobil se čtečkou v displeji představen

Vivo Apex

Novinka je vskutku zajímavým kusem hardwaru, jelikož přední strana obsahuje z 98 % displej. Horní a boční rámečky mají jen 1,8 mm, spodní má 4,3 mm. Jedná se tak o první mobil, který maximálně využívá přední plochu. Vivo použilo OLED panel, což dovolilo zakomponovat technologii čtečky otisků prstů.

Vivo Apex

Tentokrát ale není použit malý senzor. Dalo by se říci, že 1/3 displeje je vlastně čtečka a nachází se ve spodní polovině. Díky tomu se netřeba trefovat do malého prostoru. Jelikož na přední straně není moc místa, muselo dojít na použití rezonanční technologii, která vibruje se sklem, což vytváří zvuk.

Vivo nechtělo nějak narušovat design, a proto došlo k rozhodnutí, že selfie kamera bude trochu netradičně umístěna. Na první pohled ji na zařízení nenajdete, jelikož je ukryta v těle. Jakmile se nastartuje aplikace na focení a dojde k přepnutí na selfie kameru, vyjede na horní straně z těla. Proto toto řešení byl použit malý periskop.

Konkrétně se jedná o 8MPx foťák, který zůstává v těle a vyjíždí jen optika, která následně přeposílá obraz na senzor. Celý mechanismus se vysune do 0,8 sekundy, aspoň podle tiskoví zprávy.

O specifikacích se zde ani nemusíme bavit, jelikož Vivo Apex je jen koncept. Výrobce neplánuje jeho uvedení na trh a ani jiný prodej. Jedná se tak o demonstraci síly a ukázku toho, čeho je tato společnost schopna. Pokusíme se natočit tuto novinku přímo na veletrhu, pakliže nám to společnost Vivo umožní. Mezitím se můžete podívat na první pohled z webu The Verge.

Jedinečný mobil Vivo Apex se nakonec dostane do prodeje

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pokud tenhle model uvedou na trh tak tím rozsekají všechny výrobce kteří si myslí že mají bezrámečkový modely když při tom mají rámečky jak kráva a Vivo aspoň má tu čtečku v displeji a přijde mi podle videa že je o něco rychlejší jak předtím. A hlavně že Samsung ještě to není dokonalý musíme na tom ještě zapracovat :-D to určitě když jim lidi platí za tu čtečku na zádech proč by na tom pracovali :-D Po Note 9 se o té čtečce ani nezmíní a prostě dál budou chrlit stejně vypadající modely bez nápadu a lidi jo Samsung je super ten všechny rozdrtí :-D

Přemysl Vaculík

VIP 26. 2. 2018, 16:28

Bohužel neuvedou, nemají to v plánu. Ale je možné, že na tomto konceptu bude založen jiný model, kterého se později dočkáme.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat