Aplikace Echo zapojí do pátrání širokou veřejnost

Aplikace Echo zapojí do pátrání širokou veřejnost
2018-05-25T14:44:28+02:00
• 25. 5. 2018

Na dnešní den připadá takzvaný Pomněnkový den, právě dnes si připomínáme osudy pohřešovaných dětí. V rámci tohoto dne představila Nadace Vodafone své plány na uvedení nové aplikaci Echo. Ta má do pátrání po pohřešovaných dětech zapojit širokou veřejnost, a to bezprostředně po přidání dítěte do registru hledaných osob.

Proč aplikaci Echo, když mám televizi?

Říkáte si proč mít takovouto aplikaci, když nás kontaktují média? Dle průzkumů Policie České republiky jde v případě únosu dítěte o minuty, maximálně hodiny po únosu, jelikož do večerní relace televizních novin může být již dítě dávno za hranicemi státu. Pokud však obyvatelé dostanou notifikaci do svých mobilních telefonu, která bude obsahovat základní informace a fotografii, je možné dítě rychle identifikovat. Právě v případě identifikace pohřešované osoby bude v aplikaci možnost urychleně kontaktovat bezpečnostní složky.

Aby byla aplikace užitečná, měl by jí mít každý občan ve svém mobilním telefonu staženou. V tomto případě si musíme uvědomit, že i my se někdy můžeme dostat do situace, že se nám ztratí někdo blízký. Bohužel v dnešní době se dle statistik české policie každý rok pátrá po 10 až 15 nezletilých, kteří jsou v přímém ohrožení života či zdraví. Aplikace by měla být uvedena do provozu na podzim tohoto roku a bude dostupná jak pro platformu Android, tak iOS. O uvedení aplikace do obchodů vás budeme dále informovat.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat