Xiaomi letos zřejmě uvede dva modely Android One

Xiaomi letos zřejmě uvede dva modely Android One
2018-04-30T13:59:53+02:00
• 30. 4. 2018

V poslední době Xiaomi představuje jedno zařízení za druhým a stále se drží své nadstavby MIUI, až na jednu výjimku. Konkrétně máme na mysli Xiaomi Mi A1, což je jediný smartphone zapadající do programu Android One s čistým operačním systémem bez jakékoliv nadstavby. Nyní se ale ukazují náznaky, že bychom se mohli dočkat rovnou dvou mobilů v rámci Android One.

Xiaomi a Android One

Loňský model nesl kódové označení „tissot_sprout“, kde slovo „sprout“ má označovat právě zařazení do programu Android One. Od uvedení novinky Xiaomi Mi 6X se předpokládá příchod Xiaomi Mi A2, což má být takřka identické zařízení, jen s čistým operačním systémem od Googlu.

Ačkoliv zatím nemáme k dispozici jakékoliv konkrétní informace, tak se podařilo redakci XDA Developers objevit náznaky příchodu druhé generace s Android One. Ta by měla nést označení „jasmine_sprout“ a o výkon se bude starat Snapdragon 660, což by odkazovalo právě na Xiaomi Mi 6X.

Kromě toho se podařilo odhalit další zařízení nesoucí kódové označení „daisy_sprout“. Zde se jen dozvídáme, že se o výkon bude starat Snapdragon 625. Dá se tak předpokládat, že by cena mohla klesnout oproti Xiaomi Mi A2.

Na XDA Developers předpokládají, že „daisy_sprout“ bude jen upravená verze nepředstaveného smartphonu Xiaomi Redmi S2. Ten se nám mimo jiné podařilo zachytit na nedávné akci v Praze při příležitosti otevření Xiaomi Mi Storu.

Nyní si jen musíme počkat na oficiální potvrzení těchto informací. Rozhodně je dobré, že se Xiaomi angažuje i v oblasti mobilů s čistým Androidem.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat