Proměňte své předloktí v touchscreen díky projektu LumiWatch

Proměňte své předloktí v touchscreen díky projektu LumiWatch
2018-04-30T15:09:56+02:00
• 30. 4. 2018

S tímto skvělým projektem přišla skupinka výzkumníků z Carnegie Mellon University. Projekt s názvem LumiWatch uživateli umožní používat své předloktí jako dotykovou „obrazovku“. Jedná se však o chytré hodinky, ne pouhý projektor. Hodinky totiž na předloktí promítají barevné obrazovky pomocí vestavěného miniprojektoru. Ty uživatel pak ovládá pomocí gest a klikání.

Zajímavou vlastností LumiWatch je pak zobrazovací plocha. Projektor zařízení je schopen promítnout obraz o velikosti 40 čtverečních centimetrů. Ten zhruba odpovídá velikosti velkých telefonů či pětinásobku obrazovek dnešních chytrých hodinek.

LumiWatch: pokožka v hlavní roli

Výzkumníci z Carnegie Mellon University tvrdí, že pokožka uživatele by mohla prakticky být skvělou volbou pro zobrazení interaktivního displeje. Pokožka totiž nabízí skvělé podmínky pro tento účel. Hlavní výhodou tohoto zvoleného povrchu je hlavně její velikost plochy. Dodávají, že je skvělé, aby chytré hodinky běžné velkosti dokázaly zobrazit to, co velký smartphone.

Projektor hodinek disponuje 15 lumeny a je plně zabudován do těla hodinek LumiWatch. V útrobách se pak nachází blíže nespecifikovaný 4 jádrový procesor společnosti Snapdragon. Ten tepe na frekvenci 1.2 GHz, čemuž sekunduje 768 MB RAM paměti. Pro uživatelská data je zde pak k dispozici 4 GB úložného prostoru. Celé zařízení pak živí 740mAh akumulátor. Nezapomnělo se také na WiFi a Bluetooth. Celé hodinky pak běží na Androidu verze 5.1.

Vědci z univerzity Carnegie Mellon věří, že i při nastavené ceně 600 amerických dolarů (cirka 12 500 korun českých) si své zájemce jistě najdou.

Čistě pro porovnání, Apple Watch 3 měří 42,5 mm x 36,4 mm x 11,4 mm. Výzkumníkům z americké univerzity se LumiWatch též podařilo umístit do štíhlého těla. Jeho rozměry činí 50 mm x 41 mm x 17 mm. Apple Watch třetí generace jsou sice o něco menší, avšak neskrývají v sobě miniaturní projektor.

Bohužel zatím nelze říci, kdy můžeme hodinky očekávat v nabídce našich e-shopů a zda se do Česka vůbec podívají. Pokud vás však hodinky zaujaly tak jako mě, můžete si je prohlédnout v akci na tomto videu. Je vskutku zajímavé, jak jednoduše lze hodinky ovládat jen díky pouhým dotekům a gest na vašem předloktí.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat