Samsung připravuje Galaxy S8 Lite a A8 Star

Samsung připravuje Galaxy S8 Lite a A8 Star
2018-04-26T09:59:21+02:00
• 26. 4. 2018

Rozsáhlé spekulace kolem telefonů s kódovým označením SM-G8750 a SM-G8850 se začínají upřesňovat. Společnost Samsung v dohledné době přinese na mobilní trh minimálně dvě novinky. Avšak ani jedna z nich nebude nést jméno Galaxy S9 Mini, jak se ještě před 14 dny očekávalo. Jihokorejský výrobce ukáže dva modely, které nepřímo navážou na nedávný model Galaxy J7 Duo a budou také spíše jen do počtu.

Galaxy A8 Star (SM-G8850)

Nové zprávy mu připisují 6,3palcový displej s FullHD+ rozlišením, pod nímž poběží osmijádrový Exynos 7885 po boku 64GB interního úložiště a 4GB nebo 6GB paměti RAM dle zvolené varianty. Zadní část ponese dvojici senzorů fotoaparátu ve složení 24megapixelový a 16megapixelový snímač. Výdrž by měla udávat baterie o velikosti 3 700 mAh. Softwarovou stránku zajistí operační systém Android v nejnovější verzi 8.0 Oreo.

Galaxy S8 Lite (SM-G8750)

Ačkoliv není zatím známa úhlopříčka displeje, tak do vínku dostane rozlišení 2 220 x 1 080 pixelů. Hardwarová část získá osmijádrový procesor Snapdragon 660, 4GB operační paměť RAM či 64GB úložiště. Posledním dílem do skládačky je rovněž systém Android ve verzi 8.0 Oreo.

Pravděpodobně po vzoru modelu Galaxy J7 Duo nelze ani u jednoho zařízení očekávat brzké uvolnění do Evropy. Samsung s nimi chce především konkurovat alternativám od firem, jako je Vivo a Oppo, i když nejprve by muselo dojít na citelnější změnu u cenové politiky.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat