Samsung spustí výrobu OLED pro Apple

Samsung spustí výrobu OLED pro Apple
2018-04-24T09:44:38+02:00
• 24. 4. 2018

Čerstvé spekulace od známého analytika Ming-Chi Kuo teď potvrzují další nové zprávy, které tentokrát pochází z nitra společnosti Samsung. Jihokorejský výrobce se pomalu připravuje na spuštění výroby displejů pro připravované iPhony. Kalifornský Apple chce nasadit OLED displej ze současného iPhonu X do dvou z celkových tří připravovaných telefonů, a proto Samsung musí zahájit výrobu s dostatečným předstihem.

Tři velikosti iPhonu

V květnu začnou z výrobní linky sjíždět první OLED displeje pro nové iPhony ve dvou úhlopříčkách – 5,8 palce a 6,5 palce. Mezi ně se postaví iPhone s úhlopříčkou 6,1 palce, ale v tomto případě půjde jen o klasický LCD panel, který si najde cestu do cenově dostupnější alternativy. K oficiálnímu uvedení má dojít koncem měsíce září s tím, že prodej začne dříve než v listopadu, jako tomu bylo u modelu X.

Nejenže Samsung bude vyrábět dvě velikosti OLED displejů, ale také je musí vyrobit o něco dříve z důvodu brzkého zahájení prodeje. V minulosti se mluvilo o přidělení části výroby do rukou konkurenčního LG, ale údajně nejsou zatím schopni uspokojit velmi vysokou poptávku ze strany Applu. Nakonec ještě před zahájení výroby Samsung chystá plánované odstávky, po nichž musí dokončit výrobu displejů pro první generaci iPhonu X.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat