Qualcomm oznámil nové 10nm procesory

Qualcomm oznámil nové 10nm procesory
2018-04-14T20:28:02+02:00
• 14. 4. 2018

Qualcomm oznámil novou platformu Vision Intelligence, která obsahuje nové 10nm procesory FinFET SoCS a to konkrétně modely Qualcomm Snapdragon 605 a 603. Ty jsou určeny především pro průmyslové kamery a také pro kamery v domácnosti.

Nové SoCs integrují pokročilý procesor obrazových signálů (ISP) a také technologii Qualcomm Arificial Intelligence (AI). Zde se jedná o vícejádrový procesor založený na ARM – obsahuje osmi jader Qualcomm Kryo 360, vektorový procesor Hexagon 685 a Adreno 615 GPU. Zároveň obsahuje pokročilý kamerový software a také soupravy pro strojové učení a počítačovou vizualizaci (SDK). Pochopitelně nechybí ani technologie pro připojení a bezpečnost.

Podle vyjádření americké společnosti je platforma optimalizovaná pro podporu průmyslových a spotřebitelských bezpečnostních kamer, přenosných fotoaparátů, kamer pro virtuální realitu 360 a 180, robotiku, chytré displeje a mnohé další. Firma rovněž uvádí, že firmy KEDACOM a Ricoch THETA plánují představit produkty založené na její platformě Vision Intelligence.

Qualcomm a Vision Intelligence

Tato platforma podporuje až 4K rozlišení videa při rychlosti 60 snímků za sekundu (fps) nebo 5,7k video při 30 fps. Dále obsahuje duální 14bitový systém Quacomm Spectra 270 ISP, který podporuje duální 16megapixelové senzory. Nechybí ani pokročilé funkce zpracování obrazu, které jsou potřeba pro segmenty IoT, jako je rozložené HDR, pokročilá elektronická stabilizace obrazu, korekce chromatické aberace a dočasné filmy s kompenzací pohybu.

Vedle těchto funkcí ještě podporují 2 × 2 802.11ac Wi-Fi s MU-MIMO a dvoustupňový simultánní přenos. Pochopitelně nechybí ani Bluetooth 5.1, 3D Audio Suite, Aqstic Audio a aptX Audio.

V současné době jsou procesory QCS605 a QCS603 vzorkovány s několika SKU, které jsou navrženy tak, aby splňovaly řadu technických a nákladově efektivních požadavků. Referenční návrhy fotoaparátů VR 360 založené na QCS605 jsou již k dispozici. Průmyslová bezpečnostní referenční kamera založená na QCS603 bude dostupná v druhé polovině tohoto roku.

Josep Bousaba, viceprezident pro produktové řízení společnosti Qualcomm Technologies, Inc, uvedl:

Naším cílem je udělat naše zařízení chytřejší, protože chceme, aby naši zákazníci využívali výkonné a inteligentní kamery pro ochranu jejich majetku. AI umožňuje kamerám detekci subjektů, sledování, klasifikaci a rozpoznáním obličeje. Robotům umožňuje automaticky zabraňovat překážkám a kamerám se učit a vytvářet video souhrny z vašich cest. To vše je ale pouze začátek. Platforma Vision Intelligence je vyvrcholením několikaletého výzkumu a vývoje, který spojuje pokrok v oblasti fotoaparátů, inteligentní AI a heterogenní výpočetní techniky. Díky této platformě mohou výrobci a vývojáři tvořit nový svět inteligentních zařízení.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat