Google spouští vylepšenou vývojářskou verzi převodu řeči na text

Google spouští vylepšenou vývojářskou verzi převodu řeči na text
2018-04-15T17:20:36+02:00
• 15. 4. 2018

Google představil aktualizaci služby převodu řeči na text. Nové API slibuje výrazné vylepšení, především co se týče rozpoznání hlasu. Nový systém má také snížit počet slovních chyb až o 54 %.

Část zlepšení je významnou funkcí v převodu mluveného slova, která vývojářům umožní vybírat mezi různými modely strojového učení. Nové rozhraní nabízí celkově čtyři z těchto modelů. Prvním z nich je třeba model pro krátké dotazy a hlasové příkazy, další slouží k porozumění zvuků při telefonování a další slouží k ovládání zvuku u videí. Čtvrtý model je nový, který Google doporučuje pro všechny ostatní případy.

Kromě nových modelů rozpoznávání řeči dochází k aktualizaci interpunkčního modelu. Samotný Google tým připustil, že přepisy interpunkce nebyly v předchozích verzích ideální. Americký gigant slibuje, že díky vylepšení dojde k daleko čitelnějším přepisům, kde bude více čárek, otazníků apod.

Převod řeči na text se bude díky vývojářům vylepšovat

Vývojáři si rovněž budou moci označit jejich přepsaný zvuk či video pomocí základních metadat. Momentálně se pro vývojáře nejedná o velkou výhodu, ale Google slibuje, že bude používat informace od všech uživatelů a rozhodne, které funkce dále upřednostní.

Zároveň dochází k menším změnám, hlavně co se týče poplatků za tyto služby. Za zvukové přepisy, se stejně jako v minulosti, bude platit 0,006 amerických dolarů za 15 sekund. Video je pochopitelně o něco draží, a to konkrétně 0,012 dolarů za 15 sekund. Aby firma přilákala nové vývojáře, bude si za video účtovat 0,006 USD za 15 sekundovou nahrávku. Tato cena bude platit pouze do 31. května letošního roku.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat