Google se postavil proti aplikacím nabízejícím možnost padělání dokladů

Google se postavil proti aplikacím nabízejícím možnost padělání dokladů
2018-04-17T10:48:12+02:00
• 17. 4. 2018
2

Google se v uplynulém týdnu výrazněji postavil proti aplikacím, které uživatelům nabízejí možnost padělání dokladů. Americká společnost upravuje podmínky pro vývojáře, podle kterých se musí každý, kdo chce vyvíjet aplikace pro Android a nabízet je na Google Play, řídit. A právě proti aplikacím, které uživatelům umožňují padělání dokladů, se Google postavil úpravou těchto podmínek pro vývojáře.

Nově to tedy znamená to, že na Google Play nesmějí vývojáři vyvíjet ty aplikace, pomocí kterých mohou uživatelé vytvářet kopie občanských průkazů, kartiček pro sociální zabezpečení, pasů, diplomů o dokončeném vzdělání, kreditních karet a řidičských průkazů.

A přes kontrolu neprojde taková aplikace ani v případě, že vývojář předem uvede, že se jedná o aplikaci, která má sloužit pouze k pobavení uživatelů. Všechny aplikace s podobným účelem, které se dosud na Google Play Store nacházejí, tak budou brzy s největší pravděpodobností odstraněny.

Jak uvádí k tomuto tématu zahraniční servery, toto omezení má jeden problém, díky kterému mají vývojáři zadní vrátka. Vývojářům totiž nebrání nic v tom, aby své aplikace nabízeli mimo kanály Google Play Store. Pokud tedy uživatel skutečně bude chtít, asi si takovou aplikaci stejně nalezne. Oficiálním obchodem je ale pouze jeden – Google Play Store.

Google se tak snaží nastavit jednoduchá pravidla toho, jaké aplikace v Google Play chce vidět, a jaké ne. To je samozřejmě pochopitelné. Na druhou stranu je třeba podotknout, že aplikace s tímto účelem se rozhodně nesetkávají s velkou popularitou. Spíše si myslím, že aplikace podobného duchu působí velmi podezřele. Ať tak či onak, v Google Play Store aplikace podobného typu již brzy nenajdete.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

David “Czechball” Jenne

18. 4. 2018, 12:24

Počítají se do této kategorie i aplikace které umožňují skenování specificky dokladů a jejich ukládání?

Přemysl Vaculík

VIP 18. 4. 2018, 15:03

Těch by se to nemělo týkat, ale to záleží na Googlu, jak vyhodnotí fungování takové aplikace.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat