iPhone 8: iOS 11.3 má problém s neoriginálními displeji

iPhone 8: iOS 11.3 má problém s neoriginálními displeji
2018-04-17T08:50:00+02:00
• 17. 4. 2018
3

Je samozřejmě dobré udržovat  zařízení aktuální. Někdy se však stane, že nový systém napáchá více škody než užitku. Například v loňském roce se objevila zajímavá informace, kdy Touch ID přestalo fungovat na iPhonu 7, tedy pokud byla obrazovka nahrazena třetí stranou. Nyní se objevil další kuriózní problém. 

iPhone 8 nepodporuje displeje třetích stran

Podobný problém se nyní děje uživatelům nového iPhonu 8. Jak bylo poprvé oznámeno viceprezidentem, uživatelé iPhonu 8, kteří si nedávno nechali vyměnit své displeje u třetích stran, nyní zažívají horší časy. 

Od verze iOS 11.3 již obrazovky nahrazené třetí stranou údajně nefungují. Stejně jako v loňském roce i nyní Apple pravděpodobně používá vlastní mikročip, který se spojí s displejem. Jakmile třetí strana obrazovku vymění, musí také vyměnit mikročip. Pokud se tak nestane, iOS odmítne veškerý dotykový vstup ze zařízení. Prozatím není jasné, zda společnost Apple tento problém řeší, nebo ne. Některé opravny třetích stran na svých stránkách uvádí, že displeje nového iPhonu 8 nevyměňují, a to právě kvůli tomuto problému. 

Nefunkčnost Touch ID a 3D Touch

Nefunkčnost Touch ID dávalo do jisté míry smysl, neboť je to forma autentizace a nahrazení třetí osobou by mohlo znamenat odstranění otisků prstů. Ovšem zabránění dotykového vstupu je opravdu bizarní. Pokud bychom se ale bavili o opravě displeje iPhonu X, Apple vše vyřešil elegantním způsobem.

Opravárenské firmy třetích stran upozorňují na podobné problémy také u vlajkové lodi, které by mohly naskytnout při výměně snímače okolního světla nebo přední kamery. Jestliže by se tak opravdu stalo, mohlo by dojít k zabránění identifikace obličeje. I v tomto případě to má smysl, neboť tento hardware se týká biometrické bezpečnosti. 

Třetí strany mají tedy nyní smůlu. Jestli Apple v budoucnu vydá opravnou aktualizaci, je prozatím velkým otazníkem. 

Co si myslíte o technologii 3D Touch, je dobré, aby Apple zastavil některé funkce? Má podle vás smysl znemožnit veškerý dotykový vstup ze zařízení? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroj: 9to5mac.com

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tomáš Frühauf

17. 4. 2018, 12:47

3D Touch není ochrana, ale funkce tlaku na displayi.

Zdeněk Koutský

VIP 17. 4. 2018, 14:48

Ejhle, má chyba. Děkuji za upozornění, opraveno :-)

Richard Fabián

17. 4. 2018, 11:20

Lidi si to kupují a pak se diví, že servis je drahý a neoriginální díly nefungují….. Dobře jim tak

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat