Gmail nabídne nejen samodestrukční emaily

Gmail nabídne nejen samodestrukční emaily
2018-04-13T16:12:37+02:00
• 13. 4. 2018
2

V tomto týdnu jsme se dočkali představení nové podoby webového Gmailu. Kromě toho budou k dispozici i pokročilejší funkce, které si Gmail vypůjčil z Inboxu. Kromě toho se ale začíná testovat novinka, která není tak častá u jiných emailových služeb. Jmenuje se „confidential mode“.

Confidential mode

České pojmenování zatím není známo, ale nazývejme ho zatím jako důvěrný režim. V podstatě se jedná o funkci, díky které můžete zabezpečit poslaný email, abyste zvýšili soukromí. Například příjemce nebude moci přeposílat zprávu, kopírovat z ní text, stahovat email nebo jej tisknout. Na druhou stranu nejsou zabezpečeny snímky obrazovek.

Kromě toho můžete email nechat zabezpečit i heslem. V tuto chvíli příjemce bude vyzván k zadání svého telefonního čísla ke své emailové schránce, pokud již nemá. Aby si přečetl email, Google zašle heslo na telefonní číslo a následně bude moci uživatel přečíst obsah zprávy.

Samodestrukční emaily

Další funkcí důvěrného režimu je možnost nastavení doby platnosti samotného emailu. uživatel si bude moci nastavit, do kdy bude možné přečíst email. Po stanoveném čase email nepůjde otevřít, ale zůstane v doručené poště.

samodestrukční emaily

Je jasné, že tato novinka bude v tuto chvíli primárně určena jen pro uživatele Gmailu. Zatím není zcela jasné, jestli bude podpora i pro emailové schránky třetích stran. Případně jak bude celý systém fungovat. V první fázi se dá očekávat, že tuto funkci budou moci využívat jen uživatelé Gmailu a G Suite.

Také se nabízí otázka, jak bude tato funkce zakomponována do mobilních aplikací pro Android a iOS. Na to si budeme muset ještě počkat.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Milan Šubrt

14. 4. 2018, 18:17

Je problém zabezpečit email stejným způsobem jako to dělá protonmail? Tohle je sice všechno hezký, ale je to pořád málo.

Michaela Šmardová

14. 4. 2018, 8:37

Atohj

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat