Flickr byl prodán společnosti SmugMug

Flickr byl prodán společnosti SmugMug
2018-04-21T12:23:46+02:00
• 21. 4. 2018

Služba Flickr je tu s námi už od roku 2004 a soustřeďuje se na sdílení fotografií. Mezi uživateli najdete amatéry i profesionály. Co se týče historie, tak už rok od založení byla služba koupena společností Yahoo. Následně bylo Yahoo koupeno firmou Verizon. Společně s AOL vše spojil pod nově vzniklou divizi Oath, jak uvádí web TechCrunch, který právě také spadá pod Oath. Nyní Flickr má nového majitele v podobě firmy SmugMug, která se soustřeďuje na placené sdílení fotografií a videí.

SmugMug + Flickr

V tuto chvíli neznáme detaily obchodu, respektive nikde nebylo řečeno, jakou částku musela společnost SmugMug zaplatit. Samozřejmě se hned nabízejí otázky, co se stane s populární službou Flickr. Odpověď není jednoznačná, jelikož jak uvedl Don MacAskill, CEO SmugMug, nemá ještě nastavený jakýkoliv byznys plán a čas uvidí, co se stane.

Ve svém prohlášení uvádí, že v podstatě nemá plán ani pro SmugMug a spíše se soustřeďuje na požadavky komunity a podle nich se odvíjí vývoj služeb. Na druhou stranu zaznělo, že Flickr nebude zrušen a bude veden jako separátní služba, takže uživatelé se nemusí bát, že by o něco přišli.

K určitému spojení obou služeb dojde, ale bude se jednat pouze o technologické zázemí. Pro uživatele se nic měnit nebude a stále budou mít k dispozici svůj obsah společně s uživatelskými účty v rámci webu Flickr.

logo-app Flickr 123RF Zdarma ANDROID logo-app Flickr Zdarma iOS

Dá se očekávat, že pod novým vedením dojde ke změnám, ale budou se zakládat na požadavcích komunity. Případně dojde k nějakému provázání napříč jednotlivými službami.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat