Konec nejen chytrým hodinkám s čipy Intel

Konec nejen chytrým hodinkám s čipy Intel
2018-04-21T08:59:49+02:00
• 21. 4. 2018

Společnost Intel je jeden z hlavních výrobců čipů. Výroba se týká jak čipů pro osobní počítače či telefony, tak i pro nositelná zařízení/chytré hodinky. Intel tento týden potvrdil, že definitivně uzavírá svojí divizi s názvem New Devices Group. Ta stála za výrobou kompletních chytrých módních doplňků, jako jsou chytré hodinky, fitness náramky, chytré brýle pro rozšířenou realitu, apod.

New Devices Group byl vytvořen Bryanem Krzanichem. Ten měl jistý cíl – rozšířit Intel i mezi miliony nově vznikajících zařízení. Je pravda, že se nositelná zařízení stala poměrně populární záležitostí. Intelu to však nepřineslo příliš ovoce. Zařízení, konkrétně od tohoto výrobce, nebyla zrovna nejprodávanější. Intel se tedy v důsledku nízkých tržeb z tohoto sektoru rozhodl dát tomuto odvětví sbohem.

Intel New Devices Group měla dobře našlápnuto

Během pěti let, co NDG existuje, udělala divize dva zásadní kroky. Oba se týkaly odkoupení společností, významných pro vývoj chytrých nositelných zařízení. První byla společnost Basis, kterou čipový gigant převzal v roce 2014. Ta stála za výrobou fitness náramků. Další společnost byla Recon, kterou si Intel přivlastnil v roce 2015. Ta se zaobírala výrobou nositelných „heads-up“ displejů.

Nedávno divize NDG představila inteligentní brýle Vaunt. Ty vypadaly jako klasické brýle, avšak pouze tak vypadaly. Díky laserové technologii přenášely informace z mobilního zařízení na vaši sítnici.

Ačkoliv měla společnost velký potenciál a zajímavé nápady, nikdy se ji nepodařilo vytvořit populární produkt. Po té, co se u posledních chytrých hodinek s názvem, převzatým od odkoupené společnosti, Basis objevily problémy, výrobce čipů se rozhodl výrobu těchto zařízení ukončit. Nevyplatilo by se totiž chyby opravovat, a tak zákazníkům byly vráceny finance za nákup některého z nabídky zařízení NDG.

NDG nezanikla úplně. V druhé polovině roku 2015 se NDG přeložila do New Technology Group, kde výroba nositelných zařízení pokračovala. I zde však vznikaly problémy a bylo jasné, že výroba těchto zařízení v NDG není pro Intel to pravé ořechové. Bylo tak otázkou času, kdy se Intel rozhodne výrobu těchto zařízení v oddělení NDG/NTG nadobro ukončit. Tomu se tak stalo tento měsíc.

New Devices Group sice zůstává na místě, ale veškerý vývoj zařízení je pozastaven. Intel se nadále věnuje výrobě součástí pro nositelná zařízení, ne však výrobě svých vlastních. Společnost věří, že by se nositelná zařízení měla masivně rozrůst v nadcházející éře 5G internetu. Produkty, které se určitě na světlo světa nedostanou, jsou tak ty od NDG/NTG. Jedná se tedy o brýle Vaunt, které jsem zmínil, aj.

S čím tedy bude Intel vycházet na povrch nyní, to se již nechme překvapit. Doufejme jen, že se Intelu bude dařit lépe.

Zdroj: anandtech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat