Apple právě vydal iOS 11.4 beta 1

Apple právě vydal iOS 11.4 beta 1
2018-04-02T21:12:30+02:00
• 2. 4. 2018

iOS 11.3 bylo oficiálně zveřejněno v průběhu týdne. Zprvu byla aktualizace dostupná pouze pro nové iPady šesté generace, ovšem ve stejný den jej Apple zpřístupnil také pro ostatní iOS zařízení. 

Jednalo se o aktualizaci, která přinesla širokou škálu nových funkcí, jako je Battery Health pro sledování aktuálního stavu baterie vašeho iPhonu, tzv. Business Chat v aplikaci Zprávy, ARKit 1.5 s vylepšenou realitou, nové Animoji pro iPhone X, Health Records a mnoho dalšího. Navíc se očekávalo, že se bude jednat o poslední aktualizaci před WWDC 2018, kde bude představena zbrusu nová verze iOS 12.

Následně jsme vás informovali o tom, že společnost Apple oficiálně prohlásila, že se dočkáme ještě jedné a poslední aktualizace v podobě iOS 11.4. V tomto případě bychom se měli dočkat hned několika novinek. iOS 11.4 bude již skutečně poslední aktualizací iOS 11, neboť v létě bude představena verze iOS 12.

iOS 11.4 beta 1 a hlavní novinky

Registrovaní vývojáři si mohou první beta verzi iOS 11.4 samozřejmě stáhnout, a to buď z Apple Developer Center, anebo jako OTA (over-the-air) aktualizaci. Již nyní známe první novinky v iOS 11.4 beta 1. 

Vývojáři se mohou těšit na přítomnost Messages on iCloud a AirPlay 2. Zařízení Apple TV je nyní také konečně uvedeno v aplikaci Home. Nachází se zde také stereo podpora pro HomePod, bohužel funkce prozatím nefunguje správně, neboť vyžaduje dosud nevydaný software pro HomePod. 

AirPlay

Opravené chyby

  • Při streamování videa z aplikace YouTube přes AirPlay mohl zvuk zaostávat 2-3 sekundy
  • Při streamování videa z aplikace YouTube do Apple TV se přehrával pouze zvuk. 

Foundation

Opravené chyby

  • Klienti systému NSURLSessionStreamTask, které používali nezabezpečené připojení, se nemohli připojit, když během vyhodnocení souboru PAC došlo k chybě. Systém byl nakonfigurován buď pro službu Web Proxy Auto Discovery (WPAD) nebo Proxy Automatic Configuration (PAC).

Klíčenka

Opravené chyby

  • API sdílených webových pověření vždy vracel chybu „Automatické vyplňování zakázáno“.

Hudba

Opravené chyby

  • Za určitých okolností mohlo dojít k zaseknutí přehrávání na konci první stopy.

Zdroje: macrumors.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat