Amazon Echo stále dominuje trhu

Amazon Echo stále dominuje trhu
2018-04-02T09:45:49+02:00
• 2. 4. 2018

Analytická společnost Kantar Worldpanel ze Spojených států si u firmy Lightspeed nechala vypracovat nezávislý průzkum trhu zaměřený na používání chytrých reproduktorů. Výrobci chytrých zařízení se čím dál více zaměřují i na tento rostoucí segment trhu, kde ovšem jednoznačně vévodí stále stejný zástupce. Každopádně existuje dostatek domácností, kam jej v budoucnu mohou ještě dodat a zamíchat tak s aktuálními tržními podíly.

Nadvláda Amazonu

Na průzkum se podílelo celkem 1 097 respondentů a dohromady 66 % z nich uvedlo, že vlastní zařízení ze série Echo od společnosti Amazon. Druhé místo patří Googlu s celkovým podílem 30 %, kde nejčastěji bylo zmiňováno zařízení Google Home (16 %) a Google Home Mini (12 %). Mezi tyto technologické giganty se dokázal umístit také reproduktor Sonos One (4 %), který je mimochodem vybaven virtuální asistentkou Alexa od Amazonu.

Druhá část průzkumu byla zaměřena na nejčastěji používané pokyny. Uživatelé si nejvíce žádají přehrát hudbu, podcasty či audioknihy (19 %). Následně 15 % majitelů nastavuje časovače, sleduje aktuální počasí nebo zjišťuje informace. Jen 7 % dotázaných objednává výrobky a uskutečňuje telefonáty. Dále více než polovina využívá chytrý reproduktor několikrát denně, zatímco 26 % alespoň jednou za den.

Nakonec pokud se budeme řídit podle samostatné studie Googlu a nevyužíváte svůj reproduktor pro on-line nákupy, tak zřejmě nemáte dostatečně „hluboký vztah“ k zařízení.

Zdroj: us.kantar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat