Vkworld ukázal ohebný OLED displej

Vkworld ukázal ohebný OLED displej
2018-03-08T16:29:41+02:00
• 8. 3. 2018

Vkworld se nezúčastnil MWC, a to i přesto, že měl k představení zajímavou novinku. Možná proto, že ještě není hotová, ji nepředstavil veřejně. Jde o ohebný OLED displej, který nyní Vkworld předstvil na videu. Sice není připojen k telefonu, ale je vidět, že určitým způsobem funguje.

Krok vpřed

Vkworld na videu ukázal ohebný OLED displej, který funguje díky COF (chip on flex) technologii, která umožňuje nasazení mikročipu přímo na flexibilní obvod. Díky tomu nám vzniká ohebný displejový panel. Společnost zatím neupřesnila použití tohoto displeje, jeho kvality a využitelnost, ale můžeme předpokládat, že by se mohl objevit již v některém letošním modelu od Vkworld.

Takovýto displej však nebude možné plně využít, jelikož současné smartphony jsou zasazené v pevných plastových či kovových tzv. vanách, které nejsou tvárné. Tento ohebný displej tak může akorát pomoci mít zahnutý displej po všech čtyřech okrajích zařízení.

Vkworld si slibuje, že jejich technologické řešení umožňuje nízkou cenovou náročnost na výrobu a tak i výsledná cena zařízení s takovýmto displejem nebude vysoká. Mírná škoda je, že výrobce neukázal nějaký obrázek či video, které by se ukazovalo při ohýbání displeje, jedině tak by bylo možné posoudit kvalitu tohoto nového displeje.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat