Honor 7C nabídne velký displej a odemykání obličejem aktualizováno

Honor 7C nabídne velký displej a odemykání obličejem [aktualizováno]
2018-03-08T17:15:24+02:00
• 8. 3. 2018

Aktualizováno 8. 3.

Na internet unikla poněkud zvláštní reklama na chystanou novinku Honor 7C. V podstatě se potvrzují dřívější spekulace. Jen u zadních duálních foťáků se nyní zmiňuje jiné rozlišení sekundárního senzoru. Původně se mělo jedna o 2MPx čip, ale nová várka informací naznačuje, že se bude jednat o 20MPx foťák.

Samotná reklama se ale soustřeďuje na jednu funkci, kterou je odemykání zařízení pomocí obličeje. Zjevně i Honor bude nabízet vlastní řešení s využitím běžných kamer. Je tak pravděpodobné, že se tato softwarová funkce dostane i do jiných modelů. Samotné uvedení Honoru 7C se odehraje již příští týden. Cena by se měla pohybovat kolem 1199 juanů (cca 3 900 kč).

Aktualizováno 6. 3.

Před měsícem jsme se dozvěděli o chystané novince Honor 7C a nyní se dozvídáme další podrobnosti ohledně specifikací. V první řadě by se mělo jednat o větší zařízení, než jsme čekali. K dispozici má být 5,99palcový displej s poměrem stran 18:9 (2:1).

Údajné specifikace – Honor 7C

  • displej: 5,99 palců (1440 x 720 pixelů), 18:9, 2.5D
  • procesor: 1,8 GHz, 8 jader
  • 3GB / 4GB RAM
  • úložiště: 32 GB + microSD
  • Android 8.0 (Oreo)
  • Dual SIM
  • Foťáky:
    • zadní – 13 MPx + 2 MPx
    • přední – 8 MPx
  • čtečka otisků prstů
  • rozměry: 158,3 × 76,7 × 7,8 mm, 164 gramů
  • 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS + GLONASS
  • baterie: 2900 mAh

K samotnému představení má dojít již příští týden na asijském trhu. Lze předpokládat, že se novinka dostane i na evropský trh, ale zatím nevíme, za jakou cenu a jestli s označením Honor 7C. U této značky totiž není neobvyklé, že jeden model má různé názvy pro jednotlivé trhy.

Původní článek 11. 2.

Databáze čínského telekomunikačního a regulačního úřadu TENAA odhaluje mobilní novinku od společnosti Huawei, která by měla brzy dorazit na mobilní trh v rámci značky Honor. Telefon se v současné době ukrývá pod kódovým označením LND-AL30 a podle všech indicií půjde o model s názvem Honor 7C. Zveřejněný zápis toho zatím moc neodhaluje. Ovšem i samotné fotografie zařízení postačí pro úvodní seznámení.

V minulosti modely Honor 5X a Honor 6X byly následovány Honorem 5C a Honorem 6C, takže v prosinci loňského roku představený Honor 7X musí logicky doplnit nový zástupce s názvem Honor 7C. Ten bude sice odlehčenou verzí Honoru 7X, ale fotografie u Honoru 7C počítají s dvěma senzory fotoaparátu z obou stran. Dále Honor 7C může získat alespoň 5,5palcový displej s populárním poměrem stran 18:9.

Čínský výrobce nejspíš opět vsadí na některý z osmijádrových procesorů Snapdragon od Qualcommu, 3 až 4GB operační paměť RAM nebo minimálně 32GB úložiště podporující paměťové microSD karty. Snímač otisků prstů najde své místo v zadní části. Samotný základ si určitě zaslouží nejnovější verzi platformy EMUI 8.0 pod křídly posledního Androidu 8.0 Oreo. Model Honor 6C byl uveden v dubnu 2017, čili Honor 7C lze očekávat každou chvíli.

Zdroje: playfuldroid.com, fonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat