Vernee přichází s modelem M6 spadajícím do střední třídy

Vernee přichází s modelem M6 spadajícím do střední třídy
2018-03-29T23:22:52+02:00
• 30. 3. 2018

Vernee začalo tzv. chrlit jeden telefon za druhým. Nedávno představili model střední verze s názvem Vernee M6. Ten nabízí velký displej o poměru 18:9 s úhlopříčkou 5,7″. Cena je poměrně přívětivá a nepřesahuje 4000 Kč.

Hodně muziky za nízký peníz

Vernee M6 se dá pořídit již od 2 500 Kč a za ty peníze nabízí procesor MT6750, který patří do nižší třídy procesorů od MediaTeku. V Antutu benchmarku dosáhl necelých 40 000 bodů, což není příliš mnoho v dnešní době, avšak na běžnou práci je tato hodnota dostačující. Ačkoli je to osmijádrový procesor, dosahují jen čtyři jádra taktu 1,5 GHz, zbylá čtyři mají 1 GHz. Operační paměť se dostala až na hodnotu 4 GB. Interní paměť je poměrně veliká a má 64 GB, což je v dnešní době standard.

Vernee M6

Nezbytnou součástí telefonu je i notifikační dioda, která u mnoha levnějších telefonů bohužel chybí. Baterie dosáhla kapacity 3300 mAh, což by mělo vystačit na denní výdrž při větším používání, přibližně 5-7 hodin SoT. Systém je Android 8.1, na kterém je nástavba VOS. U značky Vernee však nepočítejte s mnoha aktualizacemi. Vernee sice dělá mnoho menších aktualizací, avšak do těch větších v podobě aktualizace systému na novější verzi se pouští minimálně. Pokud toto zařízení bude mít Project Treble, tak byste však měli aktualizace získat.

Vernee M6

Tělo telefonu Vernee M6 je kovové a na zadní části disponuje čtečkou otisku prstů. Důležité je zmínit, že telefon na přední straně má mírně zahnutý displej, což se nazývá 2,5D. Toto zahnutí se promítá i do celé konstrukce, která má oblejší tvary. M6 je sama tenká a má na tloušťkou pouhých 6,9 mm. Co se týče fotoaparátů, tak disponuje 16MPx snímačem na zadní straně a 13MPx na straně přední. U navigace je kromě standardní GPS přidán i ruský navigační systém Glonass. Dostupný bude plně během dubna, nyní je již však v předprodeji u několika prodejců.

Zdroje: kimovil.com, vernee.cc

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat