Nový Light Phone 2 přináší zobrazování pomocí elektronického inkoustu

Nový Light Phone 2 přináší zobrazování pomocí elektronického inkoustu
2018-03-11T12:32:49+02:00
• 8. 3. 2018

Light

1

Nová verze velmi jednoduchého telefonu Phone od společnosti Light pokračuje ve znamení extrémní jednoduchosti. Mezi hlavní novinky byl zařazen nový způsob zobrazování, tedy nová technologie displeje. Tu si dále blíže představíme. Co se dalších vlastností týče, ty byly vesměs zachovány s první verzí tohoto zařízení. Pojďme si tento minimalistický telefon představit blíže.

Light Phone 2: má co nabídnout?

Nový model zajisté zaujme svým displejem, který de facto splývá s celým tělem. Díky tomu celý Phone 2 od společnosti Light působí velice elegantně a minimalisticky. Toho efektu bylo dosažené pomocí technologie elektronického inkoustu.

U displeje na chvíli zůstaneme. Ten je schopen zobrazovat prostý text. Může také fungovat jako virtuální klávesnice pro odesílání zpráv nebo vám může zobrazovat kontakty a příchozí zprávy či upozornění. Je toho ale samozřejmě více. Navigace v menu je vyřešena pomocí fyzických tlačítek na straně zařízení. Virtuální klávesnice bude však pravděpodobně fungovat klasicky dotykově. Toto se dá brát jako veliké plus, vzhledem k absenci zbytečných grafických prvků se dá očekávat extrémní výdrž. Elektronický inkoust je velmi úsporný a přináší perfektní čitelnost na slunci.

Nečekejme však žádný z hlavních operačních systémů. Společnost Light do zařízení implementovala stejnojmenný proprietární systém, který je její vlastní. Ten je založený pouze na textu a jednoduchých funkcích a je velmi limitován jeho výkonností. To vše v zájmu zachování jednoduchosti zařízení.

Light Phone 2 zaujme svojí konektivitou. Očekávat zde můžeme 3.5mm jack a USB-C konektor. Telefon není však ještě ve fázi produkce a jde o jistý koncept. Ten nám již ale našeptává, že oproti staršímu modelu zde přece jen pokrok je. Mimo volání zde bude nejspíše k dispozici přehrávač hudby.

Výrobce uvádí, že se chystá do zařízení díky přítomnosti LTE implementovat i další funkce, díky kterým se zařízení bude chovat již více jako smartphone než „hloupý“ telefon. Dle informací výrobce zvažuje přidat zprávy o počasí, sdílení playlistů či aplikací, a dokonce ovládání hlasem. Zařízení má ale zůstat opravdu jednoduché, čekat tedy funkce, které se zabývají novinkami, nebo sociální sítě, zde opravdu čekat nesmíme. Konec konců, je i prakticky nereálné na takovémto zařízení mít například Facebook či Instagram.

Kdy se telefonu dočkáme a jakou cenu můžeme očekávat?

Společnost svůj Phone 1. generace již nenabízí. Pravděpodobně je to kvůli vývoji nového modelu. Na ten je třeba si počkat až do dubna roku 2019.

Cena Light Phone 2 by měla být logicky díky malé škále funkcí, kterou zařízení nabízí, velmi nízká. Opak je pravdou. Zařízení si můžete předobjednat na Indiegogo za celkem vysokých 250 amerických dolarů. Zajisté nepotěší ale ten fakt, že pokud si počkáte až na ono vydání, tak za zařízení dáte až 400 amerických dolarů. To je opravdu vysoká cena za takto jednoduché zařízení. Z peněženky si v přepočtu na naše peníze vytáhnete až 8200 korun bez DPH

Dle portálu TechCrunch.com chystá podobné zařízení i Nokia. Taktéž s vidinou odpoutání lidí od návykových sociálních sítí. Sám jsem zvědav, jak tento telefon bude vypadat v praxi a zda bude za tu cenu opravdu stát. Na to si ale ještě více než rok počkejme.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Josef Pokorny

8. 3. 2018, 15:13

Tohle by si za plnou cenu koupil jen blázen. I ta poloviční je moc.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat