Jedinečný mobil Vivo Apex se nakonec dostane do prodeje

Jedinečný mobil Vivo Apex se nakonec dostane do prodeje
2018-03-08T17:49:03+02:00
• 8. 3. 2018
2

V rámci mobilního veletrhu MWC došlo na ukázání konceptu smartphonu společnosti Vivo. Novinka se jmenuje Apex a měla původně jen demonstrovat, čeho je výrobce schopen a co jde v dnešní době vyrobit. Už od začátku bylo tvrzeno, že Vivo Apex se nedostane do prodeje a možná se některé vlastnosti nebo funkce dostanou do dalšího mobilů. Vivo ale nakonec obrací a mění plány.

Vivo Apex – nechť vládne displej [MWC 2018]

Vivo v rámci tiskové konference v Číně oznámilo, že unikátní mobil Apex se začne vyrábět ještě letos, někdy v polovině roku. Do samotného prodeje v Asii se dostane ke konci roku. Následně by se mohl rozšířit na další trhy. Více detailů nebylo sděleno.

Vivo Apex

Smartphone Apex vyniká využitím přední strany zařízení. Displej totiž zabírá 91 % plochy, přičemž horní a boční rámečky jsou tenké pouze 1,8 mm, jen spodní brada je o něco silnější, má 4,3 mm. Samotný displej nabízí 5,99 palců a využívá technologii OLED. Ta je nutná, jelikož pod zobrazovacím panelem se nachází velký senzor pro čtení otisků prstů, dodává jej společnost Synaptics.

vivo apex

Je evidentní, že na mobilu není místo pro přední kamerku, ale naštěstí došlo k zakomponování výsuvného mechanismu – využívá se jednoduše principu periskopu.

Co se týče specifikací, novinka by měla nabídnout výkon procesoru Snapdragon 845, takže se právem zařadí mezi top modely. Když k tomu připočítáme i unikátní řešení displeje a čtečky otisků prstů, bude se jednat o výjimečný smartphone, který nezapadne v záplavě jiných modelů v této kategorii.

Nyní si musíme počkat na oficiální uvedení s veškerými specifikacemi a informacemi. Velkou otázkou zůstává cena, ale vzhledem k netradičním technologiím nebude zvláštní, když bude značně vysoká. Na druhou stranu neočekáváme, že by měla atakovat cenovou hladinu iPhonu X od Applu.

Zdroje: gsmarena.com, androidcentral.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Hezký to bude ale pochybuji že se na náš trh vůbec dostane.

Přemysl Vaculík

VIP 8. 3. 2018, 19:33

Skrze přeprodejce určitě, ale cena bude značná.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat