Instagram naslouchá komunitě: zdokonaluje svůj systém pro lepší použitelnost

Instagram naslouchá komunitě: zdokonaluje svůj systém pro lepší použitelnost
2018-03-27T10:59:00+02:00
• 27. 3. 2018

Instagram se řadí mezi nejpopulárnější sociální sítě, na které dnes můžete narazit. To pro jeho vlastníka Facebook znamená mimo jiné i údržbu. Větší a větší nával uživatelů je třeba nějak udržovat a zásobit je novinkami a kladnými změnami samotné sociální sítě. Toho si je společnost velmi dobře vědoma, a tak oznamuje novinku ohledně svého systému. Ta by výsledně měla zajistit pohodlnější použití. Čeho se bude konkrétně týkat, to se dozvíte v dnešním článku.

Instagram: použitelnost, pohodlnost a efektivita

Celá tato záležitost je založena na ohlasech uživatelů. Nový „update“ sociální služby je založen na efektivitě a použitelnosti. Týká se totiž úpravy celého algoritmu Instagramu. Co ta však znamená pro uživatele? Je to prosté: Instagram nyní bude zobrazovat adekvátnější příspěvky. To by mělo být teoreticky založené na tom, co vás zajímá a co sledujete. Instagram pro server 9to5mac.com uvedl:

Na základě ohlasu našich uživatelů jsme zavedli změny ohledně zobrazování příspěvků. Nejnovější příspěvky budou zpravidla „tlačeny“ nahoru, aby se zobrazily jako první. Díky této novince vám již nic neunikne a budete moci vidět své oblíbené věci co nejdříve to bude možné.

Dle samotného serveru 9to5mac.com však nebudou mít nutně přednost nejnovější příspěvky před staršími. Prioritu může mít i obsah, který vás hodně zajímá, a při tom nemusí být zrovna nejnovější. Zde již můžete vidět, že algoritmus programu nebude nejjednoduššího rázu, to jsem ale trochu odbočil.

Na začátku jsem zmiňoval, že aktualizace se bude týkat také zjednodušení. Tím se dostávám k další novince. Instagram bude nově obohacen o „refresh“ tlačítko. To nebude sloužit k ničemu jinému než ke klasické obnově stránky, takže vám neuniknou nejnovější příspěvky.

Každopádně to pro Instagram bude perný měsíc. Skvělou zprávou pro nás je to, že se pro nás chystá více novinek. Mezi nimi je dnes již vyšlá funkce, díky které je možné přidávat do „bio“ části (popisku vašeho profilu) hashtagy a odkazy. Dále se spekuluje o čtečce QR kódů ze služby Snapchat. Zajisté se nejedná o jediné novinky, těšit se můžeme na mnohé další.

Instagram zatím zkoumá, jak uživatelům dnešní novinka sedne a zda bude fungovat tak, jak má. To my si již musíme počkat, jakým směrem se Facebook inc. se svým Instagramem vydá.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat