Huawei uvedl novinku Y9 (2018)

Huawei uvedl novinku Y9 (2018)
2018-03-12T09:00:15+02:00
• 12. 3. 2018
2

Nabídku chytrých telefonů s poměrem stran displeje 18:9 tentokrát rozšiřuje společnost Huawei, která v tichosti oficiálně představila zařízení s označením Y9 (2018). Mobilní novinka má spoustu podobných specifikací jako Mate 10 Lite, ale také samozřejmě najdeme několik kompromisů. Čínský výrobce jej bude chtít směřovat k nejsilnější konkurenci do střední třídy, kde hlavně vynikne velký displej nebo pořádná baterie.

Čtyři senzory fotoaparátu ve standardu

Přední část zabírá 5,93palcový IPS displej s rozlišením FullHD+ a první dvojice senzorů ve složení 16megapixelů + 2megapixely. O výkon se stará osmijádrový procesor Kirin 659 z vlastní dílny, operační paměť RAM o velikosti 3 GB a interní úložiště s kapacitou 32 GB. Nechybí ani slot pro paměťové microSD karty. Výdrž dostává pod kontrolu 4000mAh baterie, od které už můžeme očekávat solidní výdrž.

Hliníková konstrukce z profilu měří 7,9 mm a její zadní část nese snímač otisků prstů či zbylé dva senzory v podobě 13megapixelového a 2megapixelového fotoaparátu. Softwarová stránka nabízí platformu EMUI 8.0 založenou na Android 8.0 Oreo. Model je prodáván ve třech barevných provedení (černé, modré, zlaté) za cenu okolo 200 eur (tj. cca 5 093 Kč). První kusy zařízení míří na trh v Thajsku a další mají následovat v nejbližší možné době.

Zdroj: winfuture.de

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Katarína Jorda

10. 7. 2018, 22:22

Dá se vůbec u nás koupit?

Ten Huawei má taky smysl pro humor jejich nižší třídy vypadají stejně včetně Honoru když budou na prodejně vedle sebe tak se ani nepozná který je od koho :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat