OnePlus 5 získává Android 8.1 v rámci beta programu

OnePlus 5 získává Android 8.1 v rámci beta programu
2018-03-12T06:44:11+02:00
• 12. 3. 2018

Zatímco Samsung teprve nyní spouští aktualizace pro Galaxy S8 a S8 Plus, tak čínský výrobce OnePlus nezahálí již od listopadu 2017 a nabízí svým zákazníkům aktuální software. Tehdy sice šlo o beta verzi Androidu 8.0, ale o několik týdnů později nabídl stabilní verzi pro všechny. Nyní přichází pro beta testery s verzí Androidu 8.1.

Doplňky k oficiální verzi

Verze 8.1 přichází s několika málo novinkami, některé jsou méně podstatné, jiné více. Mezi méně podstatné změny můžeme zařadit přidání nového algoritmu do Consryptu. Dále sem patří minimální aktualizace v oblasti čtečky otisku prstů, která přidává nové hlášení chyb. Dále bylo přidáno několik API jako například Shared memory či WallpaperColors. Mezi významnější změny patří aktualizace editování textu, Bezpečné prohlížen webu, automatické doplňování či změna v notifikacích.

Nejvýraznější změna přichází v použití Neural Network API, která umožňuje používání strojového učení například pomocí Tensor Flow Lite. Ne však všechny změny v Androidu 8.1 přichází i na OnePlus 5. Výrobce si grafické prostředí upravuje, takže například stále není předělané vyhledávání v nastavení či nejsou dodány některé prvky, jako změna grafického prostředí u vypínání.

OnePlus přidává v Open Beta 6 aktualizaci bezpečnostní záplaty z února 2018. Taktéž poupravuje herní mód, přidává možnost přijmout hovor pomocí zvednutí telefonu. Menší změny se též týkají ambientního displeje v podobě rozšířené nabídky hodin či byla provedena menší úprava s roamingem. Díky vylepšení OnePlus Switch aplikace bude ještě snazší převést data ze starého telefonu na nové zařízení OnePlus.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat