Huawei Y5 Lite (2018) – v hlavní roli Android Go

Huawei Y5 Lite (2018) – v hlavní roli Android Go
2018-03-07T12:44:50+02:00
• 7. 3. 2018

Operační systém Android ve verzi Oreo (Go Edition) má za sebou první velkou vlnu novinek, které přišly během letošního veletrhu Mobile World Congress v Barceloně. O první zástupce se konkrétně postaraly společnosti Alcatel, Nokia a čínské ZTE. Všechny nové modely nabízejí úplný základ, což už v úvodu bylo vlastně předznamenáno samotným Googlem. Podle aktuálních informací zanedlouho přinese svůj přírůstek také firma Huawei.

Očekávejme minimum změn

Zveřejněná zpráva počítá s tím, že čínský výrobce poprvé platformu Oreo (Go Edition) nasadí u připravovaného modelu Y5 Lite (2018). Součástí výbavy by měl být čtyřjádrový procesor MT6737m od MediaTeku běžící pod taktovací frekvencí 1,1 GHz po boku grafického čipu Mali T720 MP2. Displej zatím s neznámou úhlopříčkou získá jen základní rozlišení 854 x 480 pixelů. Následující týdny budou určitě upřesňovat jednotlivé prvky, které nebudou mít daleko od loňského Y5 Lite (2017).

Systém počítá s minimální kapacitou operační paměti RAM, takže i v tomto případě lze očekávat velikost do 1 GB ve spojení s 8GB nebo 16GB úložištěm pro vlastní data. Samozřejmostí budou předinstalované aplikace, jako je Gmail Go, Assistant Go, Files Go, Maps Go nebo speciální nabídka dalších „Go“ aplikací v obchodu Google Play. Konkurence chce zahájit prodej v nejbližších týdnech, takže Huawei nesmí zůstat pozadu.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat