Lytro končí, tým se přesouvá pod křídla Googlu aktualizováno

Lytro končí, tým se přesouvá pod křídla Googlu [aktualizováno]
2018-03-27T19:20:09+02:00
• 27. 3. 2018

Aktualizováno 27. 3.

Minulý týden se objevila spekulace, že by Google měl koupit společnost Lytro. Ačkoliv stále není úplně potvrzeno, že se tak stane, tak zde máme další informaci, která tomu napovídá. Na oficiálních stránkách Lytra se dozvídáme, že společnost končí. Již nebude nabízet služby, vytvářet nové produkty nebo je vyvíjet. Na druhou stranu slibuje, že tým bude pokračovat ve své práci.

Zatím tedy neoficiálně – většina klíčových zaměstnanců přejde pod křídla Googlu. Údajně budou rozprostřeni po celé společnosti a budou pracovat dále na technologiích kolem fotografií, videí, rozšířené a virtuální realitě.

Původní článek 21. 3.

Lytro bylo založeno v roce 2006 jako startup, který se soustředil na inovativní způsoby pořizování fotografií. Až v roce 2011 společnost na sebe upozornila netradiční technologií zachycování obrazu, která dovolovala změnit zaostření až po vyfocení. Jednoduše jste si tedy mohli přeostřit skrze software na jiný objekt na pořízeném snímku.

Lytro

Lytro by Google?

V tuto chvíli Lytro pracuje na pokročilé technologii pro záznam videa s využitím ve virtuální realitě. Celý proces například nabízí možnost konverze z 2D do 3D, což je velmi použitelné v rámci VR. Zřejmě to je jeden z důvodů, proč by měl Google zájem o tuto společnost.

V tuto chvíli není nic potvrzeno a všechny strany odmítají cokoliv komentovat, ale proslýchá se, že by Google mohl zaplatit za Lytro sumu v rozmezí 25 až 40 miliónů dolarů. To je poměrně nízká částka, když ještě v minulém roce se odhadovalo, že by Lytro mělo hodnotu kolem 350 miliónů dolarů.

Jiné zdroje přímo hovoří o tom, že má Google zájem zejména o patenty vlastněné firmou Lytro, přičemž by jen určitá část zaměstnanců přešla přímo pod křídla Googlu.

Zatím se tedy jedná o spekulace založené na základě několika zdrojů obeznámených se situací kolem obou společností. Celou věc odmítají komentovat i investoři firmy Lytro. Budeme si muset počkat nějaký čas, než se potvrdí nebo vyvrátí tyto informace. Pakliže Google koupí Lytro, získá velmi cenné technologie v následujícím boji na poli virtuální reality.

Zdroje: techcrunch.com, androidpolice.com, petapixel.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat