Galaxy S9 Plus – problémy s dotykovou vrstvou?

Galaxy S9 Plus – problémy s dotykovou vrstvou?
2018-03-24T10:15:31+02:00
• 24. 3. 2018
2

Samsung v rámci mobilního veletrhu MWC 2018 v Barceloně představil své hlavní top modely na tento rok – Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus. Následně jsme se dočkali masivní reklamní kampaně, aby podpořil prodeje. Ta samozřejmě bude ještě nějakou dobu probíhat. Samsung v současnosti dělá vše pro to, aby se jednalo o nejprodávanější mobil roku a jakýkoliv problém by se nemusel vyplatit. Oficiální prodej začal teprve nedávno a bohužel se objevily informace, že by novinka mohla mít problémy.

Problémy s dotykovou vrstvou

Někteří majitelé Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus zažívají problémy s dotykovou vrstvou. Konkrétně je část digitizéru neaktivní, nebo nereaguje správně. Dle informací ze sítí jako Reddit, Samsung Community a XDA Developers se dozvídáme, že se problém netýká jednoho konkrétního místa na displeji. Někteří reportují, že se necitlivé místo nachází v dolní polovině, jiní zaznamenali problémy s rohovými oblastmi.

problémy s dotykovou vrstvou

Ukázka postižené oblasti – odkaz na animaci

Taktéž uživatelé popisují, že se jim podařilo navrátit funkčnost restartováním do továrního nastavení. Jiným se podařilo zaktivnit postiženou oblast silnějším přitlačením. Ač se jedná o drobné opravy, tak to neřeší problém u postižených kusů. Z dostupných informací vyplývá, že je nejvíc náchylný model Galaxy S9 Plus.

Samsung již zareagoval na nahlášené problémy a celou situaci prošetřuje. Nyní si tedy musíme počkat na výsledky, jestli se jedná o softwarový problém, výrobní nebo něco jiného. Pakliže máte podobnou komplikaci s Galaxy S9 a Galaxy S9 Plus, měli byste zařízení reklamovat.

Jak zkontrolovat dotykovou vrstvu

Pakliže si chcete ověřit dotykovou odezvu, nemusíte si instalovat jakoukoliv aplikaci. Stačí povolit vývojářské možnosti na svém zařízení: Systém > Informace o telefonu > poklepat na položku Číslo sestavení. Následně se vraťte zpět a běžte do Pro vývojáře. Zde hledejte Umístění ukazatele. Nebo si jednoduše nainstalujte aplikace pro malování nebo například Multi Touch Test nebo něco podobného.

logo-app Multi Touch Test Spencer Studios Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Standa Grimaldi

24. 3. 2018, 17:35

Zase Samsung , už nikdy ani S 15 až nejaká bude.

Super výrobek, neúměrná cena a problémy začínají.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat