Chuwi uvedl tablet Hi 9 Air s Oreem v základu

Chuwi uvedl tablet Hi 9 Air s Oreem v základu
2018-03-23T15:29:36+02:00
• 23. 3. 2018

Stále rostoucí úhlopříčka displejů u chytrých telefonů v posledních několika letech je jedním z důvodů, proč trh s tablety se čím dál více zpomaluje. To má samozřejmě dopad na samotné dodávky, prodeje nebo také výrobce, kteří zpomalili vývoj nových zařízení. Světlou výjimkou je čínská společnost Chuwi a jejich aktuální přírůstek s názvem Hi 9 Air. Novinka potěší hlavně vynikající hardwarovou i softwarovou výbavou.

Předsudky nechte stranou

Přední část zabírá 10,1palcový IPS OGS displej s rozlišením 2 560 x 1 600 pixelů, pod kterým běží desetijádrový procesor Helio X20 (MT6797) od MediaTeku po boku grafického čipu Mali-T880 MP4 a 4GB operační paměti. Uživatelé budou mít k dispozici interní úložiště o velikosti 64 GB. Vpředu nechybí ani základní 5megapixelová kamerka na oblíbené seflie fotografie. Z dostupných rozměrů konstrukce si zaslouží zmínku alespoň tloušťka 8,2 mm.

Zadní partie zabírá 13megapixelový senzor fotoaparátu a jediná LED dioda pro přisvětlení snímků. Celkovou výdrž bude baterie s kapacitou 8 000 mAh. Nasazený čipset přináší „WorldMode 4G LTE“, což znamená, že podporuje všechny pásma sítě 4. generace. Seznam specifikací uzavírá funkce dual-SIM či systém Android v předinstalované verzi 8.0 Oreo. V polovině dubna oznámí prodejní cenu, ale lze odhadovat maximálně 250 dolarů (tj. cca 5 158 Kč).

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat