Apple mění loga pro výrobce nejen příslušenství

Apple mění loga pro výrobce nejen příslušenství
2018-03-13T07:30:21+02:00
• 13. 3. 2018

Společnost Apple se nyní rozhodla aktualizovat svá loga Made for iPhone, Made for iPad a Made for iPod. Veškeří výrobci mají nyní přesně 90 dnů na to, aby nová loga aplikovali na své produkty.

Apple a nová loga

Nové obtisky vypadají velmi podobně, ovšem disponují logem Apple, a to místo klasických ikon zobrazující iPhone, iPad a iPod. Apple navíc přemístil iPod z prvního na poslední místo v seznamu. Nová loga používají přímo písmo San Francisco, který si vytvořila samotná společnost Apple. Jen pro informaci, doposud bylo u těchto log použité písmo Myriad Pro.

Nové logo společnosti Apple

Nové značky Made for iPhone, Made for iPad a Made for iPod informují zákazníky o tom, že příslušenství je certifikované k používání s konkrétním produktem společnosti Apple. Tvůrci těchto výrobků musí mimo jiné požádat o udělení licence, a to pomocí programu MFI. Navíc musí získat souhlas .

Mezi licencované produkty MFi patří například konektory, CarPlay, GymKit, HomeKit, herní ovladače a sluchátka. Certifikace není potřeba ve chvíli, kdy je příslušenství vybaveno standardní Bluetooth technologií a podporuje operační systém iOS, nebo zařízení, které disponuje 3,5 mm jack konektorem.

Dosavadní logo

Pro zákazníky se nic nemění, ovšem doporučujeme kupovat produkty, které budou tímto novým logem označeny. Je to z důvodu bezpečnosti a také bezproblémové funkčnosti.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat