Aktualizace Pix od Microsoftu přinesla čtečku vizitek

Aktualizace Pix od Microsoftu přinesla čtečku vizitek
2018-03-16T14:55:56+02:00
• 17. 3. 2018

Populární aplikace Pix od Microsoftu pro Apple zařízení, sloužící pro pořizování záznamu a fotografií, je obohacena o novou skvělou funkci. Tu zajisté většina z vás využije, neboť se jedná o čtečku vizitek.

Pix: Jak aktualizace funguje?

Aktualizace pro fotoaplikaci od MS pro vaše jablečná zařízení funguje velmi jednoduše. Stačí jednoduše otevřít fotoaparát pomocí aplikace Pix. Následně pak objektiv namířit na vizitku. Díky nové funkci a umělé inteligenci aplikace pozná, že se jedná o vizitku. Aplikace následně zobrazí upozornění, zda chcete vizitku přiřadit k nějakému kontaktu. To ale není všechno.

Nová aktualizace nepřináší pouze čtečku vizitek. Další novinka se týká LinkedIn účtů. Pokud vyfotíte nějakou vizitku, aplikace si na základě informací z vizitky najde účet na této profesní sociální síti, který patří příslušné osobě.

Upozornění v Pix se tedy navíc dotáže, zda chcete příslušný LinkedIn profil navštívit. Stačí být pouze zaregistrovaný na této sociální síti. Stisknutím tlačítka „Find on LinkedIn“ vás aplikace přesměruje na příslušný profil. Tam si osobu následně můžete přidat.

Microsoft se o svoji aplikaci opravdu stará, takto nová možnost je velmi užitečná. V roce 2017 proběhla optimalizace aplikace od Microsoftu. Ta přidala lepší kvalitu fotografií, pokud byl snímek pořízen z bílé tabule, dokumentů či vizitek.

Pro zajímavost, LinkedIn byl do ostatních služeb MS přidáván již po odkoupení právě Microsoftem. Tomu se tak stalo v roce 2016. První aplikace, která byla takto obohacena, byl emailový klient Outlook. Informace z LinkedIn profilů vašich kontaktů byly přeneseny do vašeho inboxu. Před nedávnem se tohoto obohacení dočkali i uživatelé office 365, jen v trochu jiné podobě.

Josh Weisberg, ředitel programu pro výzkum společnosti MS uvedl:

Pix je poháněn umělou inteligencí, která velmi zjednodušuje a hlavně zkvalitňuje zážitek u pořizování fotografií pomocí řady inteligentních funkcí. Pix je schopen rozpoznat osobu z celé fotografie a díky umělé inteligenci se z vašeho snímku stane ten nejlepší, co se kvality týče. Toho je dosaženo kombinací umělé inteligence a schopností uživatele. Tyto dva aspekty Pix sestaví dohromady a tím je výsledek tak ohromující. Nejnovější aktualizace se týká LinkedIn a snímání vizitek, což dodává aplikaci Pix další rozměr k její inteligenci

logo-app Microsoft Pix Camera Zdarma iOS

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat