Aktualizace Google Drive File zjednodušuje používání

Aktualizace Google Drive File zjednodušuje používání
2018-03-01T06:59:03+02:00
• 1. 3. 2018
3

Uživatelé webového úložiště Drive od Googlu jistě postřehli jisté nedostatky služby. Nemusím zde vyjmenovávat všechny, zmíním asi tu nejhlavnější – uložené složky a soubory byly vždy uložené i ve vašem počítači. Klient pro webové úložiště „Drive File System“, který společnost Google oznámila minulý rok, se snaží tento problém eliminovat.

Do počítače přidá všechny vaše složky. Avšak s tím rozdílem, že data, která máte v nich, se stáhnou až po otevření příslušné složky, to už jednoznačně šetří místem. Musím bohužel podotknout, že klienta „Drive File System“ mohou vyzkoušet pouze uživatelé G-Suite od Googlu.

Google Drive File Stream aneb šetřete místo

Jak jsem již naznačil, nový klient od Google problém s ukládáním všech složek řeší. Nyní zde máme aktualizaci, vypuštěnou 23. 2. 2018. Ta nám přináší možnost přesouvat „cache“ souborů do jakéhokoliv adresáře (pouze s formátem NTFS, APFS nebo HFS+). To pro nás znamená, že pokud vám na disku dochází místo, jednoduše jej můžete přesunout do externího či cloudového úložiště.

Za zmínku určitě stojí další menší novinky. Mezi ně se řadí možnost nastavovat rychlostní limity nahrávání a stahování (upload/download), zlepšený výkon aplikace a možnost pozastavení synchronizace složek.

Bohužel, jak jsem zmínil, nový služba od Googlu je přístupná pouze uživatelům G-Suite. Nám, obyčejným uživatelům Googlu, nezbývá nic jiného, než si počkat na komerčnější vydání.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Řekl bych, že běžný uživatel se spíš potýká s nedostatkem místa v googlu (15 GB) než na pevném disku

Jiří Železný

1. 3. 2018, 16:58

To je též pravda, ale pokud někdo pracuje se soubory, ale má notebook, do kterých se stále častěji vkládají pouze SSD o nižší kapacitě, může to být právě hlavní kámen úrazu.

Pavel Vanecek

1. 3. 2018, 22:38

Tento problem lze snadno odstranit 😃

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat