Xiaomi Mi 7 – poodhalují se specifikace aktualizováno

Xiaomi Mi 7 – poodhalují se specifikace [aktualizováno]
2018-02-09T12:09:15+02:00
• 9. 2. 2018
2

Aktualizováno 9. 2.

Začínají se objevovat další podrobnosti kolem nadcházejícího top modelu od Xiaomi. Dle současných informací najdeme v útrobách Mi 7 procesor Snapdragon 845, který bude mít k dispozici až 8 GB operační paměti, je ale možné, že bude i verze s menší hodnotou. Měla by se objevit i varianta se 128GB úložištěm. Jestli bude i 64GB varianta, zatím nevíme.

Displej by měl nabízet 5,6palcovou úhlopříčku s Full HD+ rozlišením (18:9, 2:1). Na zadní straně se má nacházet sestava dvou foťáků, každý s 16 MPx. Celé sestavě by měla dodávat energii baterie o kapacitě 4 480 mAh. Nyní si musíme počkat na představení této novinky, což by mohlo být ještě tento měsíc na veletrhu MWC.

Původní článek 4. 1.

Společnost Xioami připravuje novou vlajkovou loď nesoucí pravděpodobně označení Mi 7 a Mi 7 Plus. Nyní došlo k úniku další specifikace, respektive přítomnosti bezdrátového nabíjení. Čínská společnost potvrdila, že čipy pro bezdrátové nabíjení bude poskytovat americká společnost IDT, ale o jaký čip konkrétně se bude jednat, zatím nepotvrdila. IDT nabízí velké množství bezdrátových modulů od 5 do 15 watů.

Samozřejmě co se specifikací týče, tak není známá jen podpora bezdrátového nabíjení, ale i spoustu dalších informací. Jak jsem již zmiňoval, telefon by měl být dostupný ve dvou variantách, a to 7 a 7 Plus. Xiaomi 7 by měl být osazen 5,67″ displejem s poměrem stran 18:9. Větší model 7 Plus bude disponovat displejem o velikosti 6,01″ a poměr stran bude zachován stejný.

Uvnitř obou modelů bude tepat osmijádrový procesor od společnosti Qualcomm, respektive Snapdragon 845. Procesoru bude dopomáhat 6GB operační pamět. Celou tuto sestavu by měla napájet baterie o kapacitě 3 200 mAh u menšího modelu a 3 500 mAh u modelu Plus.

Po fotografické stránce by měl telefon nabídnout duální fotoaparát o rozlišení 20 + 12 Mpix. S tím, že 20 Mpix čip bude klasický RGB a druhý bude monochromatický. Mělo by se konkrétně jednat o čipy od společnosti Sony, respektive IMX350 a IMX380.

Oba modely by měly být představeny v březnu tohoto roku, takže se dá předpokládat představení na MWC. Cena u modelu 7 se předpokládá 415 dolarů (8 800 korun), větší model 7 Plus by měl startovat na ceně 460 dolarů (9 800 korun). Veškeré specifikace jsou zatím neoficiální.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Martin Dvořák

9. 2. 2018, 23:20

Též jsem zvědavý. Doufám že nás nečeká zklamání.

Petr Hošek

9. 2. 2018, 15:48

No jsem na něj hodně zvědav…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat