Mi In-Ear sluchátka Pro HD – špunty s dobrým zvukem recenze

Mi In-Ear sluchátka Pro HD – špunty s dobrým zvukem [recenze]
2018-02-10T12:00:34+02:00
• 9. 2. 2018
7

Vyzkoušeli jsme pecková sluchátka od Xiaomi se složitým názvem: Mi In-Ear Headphones Pro HD. Za náročným názvem se však neschovává nic neobvyklého, jde o běžná sluchátka, za které se však vyplatí připlatit si.

Vysoká kvalita zvuku s menším problémem

Sluchátka od Xiaomi Mi Pro HD mají vysokou kvalitu zvuku, hlasy jsou jsou slyšitelné velice dobře a jasně. Nejsou zde vůbec přítomné žádné šumy či nic, co by rušilo poslech. Hudba je poslouchatelná též bez jakýkoliv problémů a navíc potlačování okolních ruchů je velice dobré. Po nasazení sluchátek pomalu přestanete vnímat i okolí. Například když pojedete ve vlaku, tak po nasazení sluchátek přestanete brzy vnímat okolní šramot z provozu vlakové soupravy, a to i při poloviční hlasitosti, než je možné maximum. Za dobu testování se mi ani jednou nestalo, že bych musel zvýšit hlasitost nad polovinu, protože sluchátka sama o sobě jsou značně hlasitá.

Při krátkém testování hlasitého poslechu zůstával i tak zvuk a hudba čistá. Při testování maximální hlasitosti se poslech hudby zdál nepatrně plastový, ale to nedokáži dobře posoudit, protože maximální hlasitost s nasazenými peckami v uších se dá vydržet jen pár vteřin. I tak je celkový poslech hudby při běžné či nižší hlasitosti poměrně velikým požitkem. Srovnával jsem sluchátka s levným modelem peckových sluchátek za stokorun z vietnamského obchodu a kvalita je na první poslech velice znát. Vše slyšíte jasně, neruší vás tolik okolní ruchy, skvěle sedí v uších.

Co se týče build quality, tak zde shledávám jednu konstrukční chybu. Mi In-Ear Headphones Pro HD mají špatnou izolaci u jacka. Samotný pozlacený 3,5mm jack má sice kolem sebe tvrdé plastové krytí, avšak hned po konci této tvrzené izolace následuje běžný kabel obalený v černé gumě. Ta bohužel není nikterak příliš trvanlivá a dle v vlastních zkušeností se mi do dvou let u většiny sluchátek, která jsem nosil, vždy v tomto bodě protrhla. V tomto místě velice těžko zabráníte tomu, aby se kabel neohnul.

Když máte sluchátka v mobilu, který je umístěn v kapse, stěží se neohnou při chůzi nebo při posazení se. Proto se bojím, že i tato sluchátka dopadnou do dvou let obdobně jako má předchozí, a to tak, že v nejlepším případě praskne pouze izolace, v horším i samotný kabel. Takový problém by vyřešila bezdrátová konektivita v podobě Bluetooth, to zde ale bohužel chybí.

Další provedení slucháted Mi Pro HD je zcela bezchybné. Rozštěp kabelu k uším je dobře chráněn před dalším štěpením. Ovládací prvek na pravé části je vytvořen precizně a skvěle všechny části lícuji. Samotné ovládání funguje velice dobře. Bohužel tento ovladač funguje pouze se systémem Android.

Uživatelé iOS či po připojení k PC vám fungovat nebude. Pokud tedy máte Android, můžete prostředním tlačítkem přerušit skladbu. Při kliknutí 2x se posunete o skladbu dopředu, pokud kliknete X krát, posunete se X-1 krát o další skladbu. Při delším podržení spustíte službu Google Assitent. Prostředním tlačítkem též můžete přijmout či pokládat telefonní hovor. Mikrofon k hovoru je na druhé straně ovládacího prvku. Horním tlačítkem zvyšujete hlasitost a spodním ji zase snižujete.

Samotná sluchátka jsou zpracována velice kvalitně. Kovové prvky jsou bezchybné, dobře se drží v rukou a speciální ergonomické zahnutí zaručuje, že dobře drží v uších. Při zkoušení mě sluchátka ani jednou z uší nevypadla, a to ani při běhu. Díky čtyřem různým velikostem plastového „špuntu“ si každý může navolit správnou velikost, aby dobře držely v uších.

Cena zařízení Xiaomi Mi Headphones Pro HD je 534 Kč a za možnost recenzování děkujeme obchodu TomTop. Za tuto cenu stojí sluchátka určitě vyzkoušet. Vždy jsem si myslel, že stačí pořídit si levná sluchátka za pár desítek korun, ale při výrazně slyšitelném rozdílu a výsledném požitku z poslechu těchto sluchátek si myslím, že stojí za koupi. Po delším poslechu v kuse (3 a více hodin) jsem zpočátku míval menší bolesti hlavy, což přičítám tomu, že jsem nebyl na tak dlouhé poslechy zvyklý a že se veškerý sluch soustředí na poslech hudby, nikoli na okolí. Po dvoutýdenním testování však tyto problémy zmizely a já nyní spíše volím poslech hudby či seriálu spíše ze sluchátek, než ze starších reproduktorů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Luboš Schejbal

4. 5. 2019, 0:51

Tak já teda se zvukovým projevem spokojený nejsem. Drátové Earpody mi na stejném zařízení hrajou daleko líp a navíc mi vyhovuje že tak trochu slyším i okolí, a že nemusím tak detailně štelovat sluchátko v uchu abych měl z obou sluchátek stejný zvuk. Design je asi věcí vkusu, takže se někomu líbit bude a někomu ne. Mě osobně přijde, že kovové prvky jsou zbytečně těžké a tělo sluchátka by mohlo být trochu menší, ale jinak jsou hezký.

Michael Vašek

14. 12. 2018, 19:57

Sorry ale tahle recenze je k hovnu. Není zde rozsah zvuku, jaký format/frekvencí skladby měly a tak. Víc detailů pane!

Marek Weber

11. 2. 2018, 13:49

Používám půl roku denně a zvuk je dost masivní, nesouhlasím, že plné hlasitosti jsou k ničemu, z kvalitního zvukového zařízení hrají bohovsky. A Jack je i při mém zacházení pořád funkční

používám už víc jak půl roku a jsem plně spokojen

Karel Voříšek

9. 2. 2018, 19:36

a já zase velký antikapitalista

Petr Hošek

9. 2. 2018, 15:53

Ha, tomtop má reklamy, ale skutečnost je jiná..

Kamil Silhavy

9. 2. 2018, 13:04

Absolvent žurnalistiky by měl znát použití předložky se x ze.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat