Twitter: uživatelé se nyní více angažují, může za to délka tweetu?

Twitter: uživatelé se nyní více angažují, může za to délka tweetu?
2018-02-14T07:29:35+02:00
• 14. 2. 2018
1

Poslední statistiky nám ukázaly, že rozšířená délka tweetů o 280 znaků není jedinou věcí, kterou si uživatelé na Twitteru tak pochvalují. Podle generálního ředitele společnosti Twitter, Jacka Dorseyho, rozšířená délka tweetu ve skutečnosti nezměnila délku samotných zpráv, které uživatelé vypouští do světa. Uživatelé se však nyní více angažují.

„Jedna z věcí, kterou jsme sledovali, byla, zda průměrná velikost tweetů ovlivní velikost samotných zpráv. To se však nestalo. Zaznamenali jsme, že lidé mají nyní mnohem více prostoru a více se angažují. V průběhu sledování jsme také zjistili, že uživatelé častěji retweetují a začínají sledovat ostatní.“

Zdvojnásobení počtu znaků skutečně zvýšilo průměrnou délku tweetů, tedy alespoň o malé procento. Ovšem podle neoznačeného grafu, který společnost Twitter zveřejnila, je zřejmé, že tweety si zachovaly stejnou délku – méně než 50 znaků (průměrně). Lidé se však často dostávají na hranici 140 znaků, což nebylo obvyklé.

Twitter zažívá dobré časy

Produktová manažerka Twitteru, Aliza Rosen, prohlásila následující „věděli jsme, že lidé potřebují více než 140 znaků, aby mohli snadněji a rychleji tweetovat. Ovšem i tak lidé většinu času tweetují pod 140 znaků, díky čemuž zachovávají stručnost“Zatímco měsíční uživatelé Twitteru do značné míry pozastavili svou činnost na síti, Twitter dokázal přepnutím na 280 znaků udržet ostatní uživatelé a k tomu nabrat nové.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jiří Mareš

18. 2. 2018, 1:00

Twitter jsem si nejvíce oblíbil ze všech sociálních sítí. Hlavně jsem rád, že stále zobrazuje příspěvky chronologicky. Tohle mi dost vadí na Facebooku, kde nějaký algoritmus v pozadí určuje, jak mi bude řadit příspěvky do Timeline.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat