Apple varuje: HomePod může zničit váš dřevěný nábytek

Apple varuje: HomePod může zničit váš dřevěný nábytek
2018-02-16T09:44:09+02:00
• 16. 2. 2018

Společnost Apple právě vydala oficiální prohlášení, ve kterém potvrzuje, že jeho nový chytrý reproduktor HomePod může na dřevěných plochách zanechat bílé kroužky s olejem nebo voskem. Tento podivný objev byl vůbec poprvé spatřen v samotné recenzi, kterou publikoval Wirecutter a Pocket-lint. S tímto objevem se pochlubili také samotní uživatelé, a to na sociální síti Twitter.

„Pro naše testy jsme umístili reproduktor na masivní dubovou kuchyňskou desku ošetřenou dánským olejem. Během 20 minut po sobě HomePod zanechal bílou barvu, která se objevila na dřevě. Po několika dnech se barva ztrácela, ovšem úplně nezmizela.

Následně jsme testovali HomePod na jiných materiálech – stejném dřevu, které nebylo ošetřeno dánským olejem a pravidelně lakovaným stolem. V tomto případě jsme stejné problémy nezaznamenali. Bílé kroužky jsou způsobeny chemickými interakcemi s ošetřeným dřevem.“

Samotný Apple se k problému vyjádřil „značky, které reproduktor po sobě zanechá, během několika dní zmizí, tedy pokud bude HomePod odstraněn z dřevěného povrchu“. Pokud se uživatel nerozhodne HomePod přesunout na jiný materiál, musí dřevěný povrch vyčistit dle doporučené metody olejování.

HomePod a řešení problému

HomePod tedy ve výsledku může dřevěný nábytek skutečně poškodit. Prozatím není jisté, zda je problém omezen na upravené dřevo, nebo zda by tento problém mohl způsobit jakékoliv dlouhodobé poškození. Pokud HomePod vlastníte, rozhodně jej nedoporučujeme zanechávat na povrchu s olejem nebo voskem.

Byl proveden také další test, který se týkal jiných materiálů. Zahraniční server však v tomto případě nezaznamenal žádné viditelné poškození při umístění HomePodu na sklo, žulovou desku, dřevotřísku, dřevo uzavřené polyuretanem a levné knihovny IKEA. Apple mimo jiné pro jistotu zveřejnil dokument „čištění a péče o HomePod“, který obsahuje část „Kam umístit HomePod“. Tato část obsahuje podrobnosti o silikonové vrstvě přístroje a varuje, že může způsobit kruhy na některých dřevěných plochách.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat