Motorola chystá bezrámečkový mobil s flexibilním OLED displejem

Motorola chystá bezrámečkový mobil s flexibilním OLED displejem
2018-02-16T16:44:11+02:00
• 16. 2. 2018

Patentové listy společnosti Motorola nasvědčují tomu, že společnost nalezla sympatie v nové technologii displejů. Řeč je samozřejmě o bezrámečkovém skládacím designu, kterému se mimo Motorolu rozhodly věnovat i další společnosti. Zmíním zde samozřejmě Samsung a čínské OPPO.

Motorola tedy dle všeho tento krok opravdu provedla a „nápad“ si patentovala. Konkrétně ve Světové organizaci duševního vlastnictví (WIPO) 8. 2. 2018.

Motorola: udělejte si z telefonu tablet v jednom kroku

Konstrukce telefonů s těmito displeji jsou řešeny jakýmsi pantem na pravé straně zařízení. Díky němu je možno telefon ohnout a udělat z něj rázem dvojnásobně velký tablet. A tuto konstrukci si Motorola patentovala. Hlavním aspektem telefonu je bezesporu displej, který je samozřejmě možno ohnout. Díky tomu dostaneme zařízení bez viditelného švu v ohybu, na čemž také nová konstrukce spočívá. A díky dnešním trendům je tu i bezrámečkový displej.

Díky skečům zjišťujeme, že Motorola opravdu navrhla telefon, který nabídne právě tyto aspekty. Můžeme si zde i všimnout řešení samotného ohybu. Displej bude přes něj jednoduše přehnutý a díky většímu úhlu nebude vidět v rozloženém stavu. Je však nutno podotknout, že se u těchto telefonů opravdu zvedne jak tloušťka, tak váha. A to takřka dvojnásobně.

Dle informací Motorola zvažuje tento koncept ohybu použít i na klasický smartphone, který se bude uhýbat pravděpodobně v půlce.

Příliš informací nám WIPO nenabídlo. Spekulovat se dá uspořádání a řešení fotoaparátů či implementaci standardního vybavení, jako je čtečka otisků apod. Jak se bude chovat druhá půlka displeje ve složeném stavu, je taky neznámé. Poněvadž je patent čerstvé schválen, můžeme tedy pouze spekulovat, zda někdy tato zařízení od Motoroly spatří světlo světa.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat