Microsoft Office pro iOS přináší aktualizaci

Microsoft Office pro iOS přináší aktualizaci
2018-02-10T13:29:04+02:00
• 10. 2. 2018

Kancelářský balíček od Microsoftu pro platformu iOS se opět rozrostl. Pokud jste fanoušci Applu a užíváte jejich zařízení, můžete se nově těšit na zjednodušenou práci se soubory, podporu takzvaného „drag and drop“ pro iPady a další.

Aktualizace se dočkala pětice programů

Microsoft aktualizaci podrobil pět programů z jeho nabídky. Lze zde určitě nalézt Word, PowerPoint, Excel, Outlook a na závěr se aktualizace dočkal OneDrive.

Outlook postihla pouze menší aktualizace, která jen vylepšuje funkci hledání.

Uživatelé iPadů si také přijdou na své. Těm se aktualizace taktéž nevyhnuly. Microsoft mezi funkce jeho programů nejen z balíčku Office zařadil zmiňovanou funkci „drag and drop“. A jak tato funkce funguje? Pokud chcete přesouvat jednotlivé soubory i do jiných Office aplikací nebo do úložiště OneDrive, jednoduše stačí soubor vzít a fyzicky přetáhnout do okénka potřebného programu.

Microsoft uvedl:

Uživatelé Office 365 na iPadech a iPhonech nyní mohou jednoduše fyzicky přetahovat obsah dokumentů, prezentací a dalších i z jiných programů Office nebo úložiště OneDrive.

Aktualizace taktéž přinesla podporu přetahování souborů i z jiných úložišť a aplikací, než je OneDrive. Řadí se mezi ně především SharePoint, iMessage a další – toto vede k zjednodušení práce a lepší organizaci dat.

Samotný Word, Excel a Powerpoint Microsoft pak obohatil o podporu „co-authoring“. Jak již název napovídá, půjde o způsob zjednodušení práce na dokumentech či souborech ve více lidech. Práce na beta verzi této novinky přinesly užitečné funkce. Například informace o tom, kdo s vámi na dokumentu pracuje, zvýraznění změn, které provedl a kde v dokumentu se nachází.

Microsoft nám změny přiblížil těmito slovy:

Udělali jsme to jednodušší pro individuální práci ve skupinách a to i napříč zařízeními s funkcí „co-authoring“ ve Wordu, Excelu a Powerpointu pro iOS a Mac. Nyní, pokud pracujete jak na platformě Mac, PC či mobilním zařízení, budete vědět, kdo s vámi na dokumentu pracuje, jaké změny provedl a na čem konkrétně pracuje.

Větších úprav se dočkalo i úložiště OneDrive

Microsoft nelenil a upravil i své cloudové úložiště OneDrive. To se dočkalo grafického předělání aplikace a vylepšení hlavní stránky „list view“. Do té byl přidán název souboru, datum, velikost, informace o sdílení a další. Pokud vaše zařízení běží na iOS 11, můžete nově přistupovat, editovat a ukládat obsah do úložiště OneDrive či Sharepointu z libovolného iOS zařízení, které podporuje integraci souborových aplikací.

Samostatné aplikace můžete nyní stahovat na AppStore.

WordPowerPointExcelOutlookOneDrive.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat