Microsoft Launcher pro Android získává mimo jiné i Cortanu

Microsoft Launcher pro Android získává mimo jiné i Cortanu
2018-02-17T09:29:31+02:00
• 17. 2. 2018

Pokud jste zvyklí si na svůj nový telefon instalovat nástavbu třetích stran a jste uživateli Launcheru od Microsoftu, mohli jste si všimnout oproti Windows phone jistého nedostatku. Ten se týká absence digitálního asistenta Cortany. To se ovšem nyní mění. Ale k lepšímu? Pro Evropu, zdá se, až tolik ne. Na začátek totiž zmíním, že integrace Cortany se objeví pouze ve verzích pro Ameriku, Anglii, Kanadu, Čínu a Austrálii.

Cortana nastupuje do MS Launcheru

Velice příjemnou zprávou pro dřívější uživatele Windows Phone je určitě ta, že Microsoft se rozhodl asistenta Cortanu implementovat na Android. A to v rámci své nástavby/launcheru s názvem Microsoft Launcher. Tento asistent velmi nástavbě od MS chyběl a zaručeně i uživatelům. Ti byli nuceni užívat asistenta od konkurence, tedy Google Assistant nebo Alexu či Bixby. Toto oznámení od Microsoftu tedy mohlo potěšit značně více, kdyby se implementace týkala i Evropy.

Za zmínku stojí i menší novinky. Těch tu máme hned několik. Mezi nimi je sdílení Launcheru od MS ostatním pomocí QR kódu či NFC, implementace Intune, možnost zvolit si, jaké kontakty budou zobrazeny na displeji, či uložení kontaktu nebo hledaných aplikací na domovskou obrazovku. Objeví se zde i widget pro podobný účel.

Společně s těmito novinkami můžeme hlasově vytáčet hovory, pokračovat v práci na počítači nebo si nechat hlasitě přečíst text. Microsoft uvedl, že nově v nástavbě Microsoft Launcher můžeme najít i další jazyky, mezi které se řadí např. arabština.

Co dále stojí za zmínku, je případná ochrana dat při odcizení zařízení. Díky integraci InTune můžete na dálku svá data zablokovat. Na závěr stačí pouze doufat, že MS přidá asistenta Cortanu i do Evropy, tudíž se nechme překvapit.

logo-app Arrow Launcher Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat