Aviate Launcher končí 8. března

Aviate Launcher končí 8. března
2018-02-06T10:59:40+02:00
• 6. 2. 2018

V roce 2013 jsme se dočkali nového spouštěče Aviate, který lákal na dynamické prostředí. Na základě času, polohy a jiných možností nabízel rozdílné prostředí. To se zejména lišilo nabízenými aplikacemi a widgety. Myšlenka byla, aby uživatel měl k dispozici ve správný nejlépe vyhovující prostředí. Svou jednoduchostí zaujal a nabízel poměrně rychlé prostředí.

Toho si všimla i společnost Yahoo, která odkoupila tento launcher na začátku roku 2014. Od té doby se pokračovalo v původní myšlence nabízení aplikací a informací dle polohy, času a tak podobně. Ještě tentýž rok se Aviate dočkal poměrně důležité aktualizace.

Dalo by se očekávat, že s prostředky společnosti Yahoo bude o úspěch postaráno, ale konkurence nespala a přinesla propracovanější launchery. Poslední aktualizace pro Aviate byla vydána v květnu 2017 a od té doby jsme se nedočkali ničeho zásadního, až do dnes. Yahoo oznámilo, že Aviate Launcher oficiálně končí 8. března.

logo-app Yahoo Aviate Launcher Yahoo (Formerly ThumbsUp Labs) Zdarma ANDROID

Po tomto datu už nebude vydána jakákoliv aktualizace a v oficiální zprávě na stránkách Yahoo se přímo uvádí, aby dosavadní uživatelé jednoduše odinstalovali tento launcher a přešli na jiný. Ačkoliv není známo, kolik lidí aktivně používá Aviate, tak v Obchodě Play je uvedeno, že číslo týkající se počtu stažení se pohybuje od 5 do 10 miliónů. Yahoo neposkytlo jakékoliv informace, proč došlo k ukončení, ale je zřejmé, že chce investovat do projektů, které mají větší finanční potenciál.

Alternativy:

logo-app Nova Launcher TeslaCoil Software Zdarma ANDROID logo-app Arrow Launcher Microsoft Corporation Zdarma ANDROID logo-app Apex Launcher Android Does Zdarma ANDROID logo-app Google Launcher Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Action Launcher 3 Chris Lacy Zdarma ANDROID

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat