Microsoft koupil společnost PlayFab

Microsoft koupil společnost PlayFab
2018-02-06T13:00:49+02:00
• 6. 2. 2018

Více než jedna miliarda lidí tráví čas hraním her. Díky tomu herní korporace rostou opravdu rychle. Spousta dnešních herních společností se přesouvá na vývoj her pomocí chytrých cloudových úložišť.

29. ledna 2018 Microsoft uvítal do své „rodiny“ společnost PlayFab. Ta se zabývá kompletním poskytováním potřebných prostředků pro vývoj her přes cloudová úložiště. Rostoucí počet vývojářů může nástroje pro vývoj her použít prakticky na jakoukoliv platformu. Ať už jde o PC, konzole či mobilní zařízení.

PlayFab cílí na jednodušší a levnější vývoj

Satya Nadella, CEO společnosti Microsoft uvedl:

Mobilizujeme se (cloud=přístup k datům odkudkoliv), abychom rychleji a především pohodlněji pracovali na našich hrách na více než 100miliardovém herním trhu. To pro nás tedy znamená rozšíření možností našeho přístupu ke způsobu hraní a vývoje her.

Znamená to tedy, že Microsoft zvolil tuto cestu především kvůli větší produktivitě a pohodlnosti při tvorbě her. Technologie a nástroje pro vývoj her jsou velmi nákladné, PlayFab vývojářům přináší pohodlný a hlavně přitažlivý a cenově výhodný model pro tvorbu her. Poskytovaný model pro tvorbu zahrnuje jednodušší použití, analýzu herních dat, provozování a vytváření her a to vše na bázi cloudových úložišť. Slibuje tedy celkově i zlepšení herních zážitků.

PlayFab je navíc nyní spojen s platformou Azure, která se zabývá vytvářením, hostováním a škálováním webových aplikací skrze datacentra Microsoftu. 42 poboček po celém světě zajišťují tvůrcům se na svůj vývoj soustředit a díky celosvětovému přístupu mohou hry bez problémů tvořit odkudkoliv. To hráčům přinese vyšší a hlavně rychlejší stupeň inovací a zkušeností s hrami.

Microsoft udělal dobře

Microsoft tímto krokem udělal dobře. Technologický gigant, který má velké obrovské odvětví pro vývoj her, možnosti PlayFabu jistě využije. Začlenění PlayFabu, rostoucí komunita herních vývojářů a výkonná herní vývojová platforma jsou důležitým aspektem a v tomhle případě i krokem vpřed pro společnost Microsoft a její vývoj her.

PlayFab slouží více než 700 milionům hráčů a momentálně je srdcem více než 1200 her světoznámých společností Rovio, Atari, Disney. Pokud někoho z vás zajímají, jaké hry konkrétně Fab pohání, jedná se o Angry Birds: Seasons, Roller Coaster Tycoon Touch či Idle Miner Tycoon.

Stačí si tedy už jen počkat na nové hry, které od společnosti Microsoft za pomoci PlayFabu vzniknou. Pro více informací stačí navštívit příspěvek na blogu od Jamese Gwertzmana, CEO a spoluzakladatele PlayFabu v tomto odkaze.

Zdroj: blogs.microsoft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat