Archos přiveze chytrou koloběžku na MWC

Archos přiveze chytrou koloběžku na MWC
2018-02-24T12:44:03+02:00
• 24. 2. 2018

Možná po vzoru společnosti Xiaomi přiveze firma Archos ukázat vlastní řešení chytré koloběžky na veletrh spotřební elektroniky MWC v Barceloně. Městská mobilita získává čím dál větší důležitost a francouzský výrobce nechce rozhodně zůstat pozadu. Novinka bude představena pod jednoznačným názvem Citee Connect. Dominantní vlastností se stane zařízení podobné telefonu integrované přímo do řídítek.

První skutečně chytrá koloběžka

Telefon má hlavně plnit funkci infotainmentu, takže speciální software postavený na nejnovějším Androidu 8.0 Oreo vám ukáže třeba přesnou trasu přes Google Mapy nebo informace týkající se baterie či aktuální rychlost. Nebude chybět přístup do obchodu Google Play, kde půjde stahovat obsah přes WiFi sítě nebo také 3G modul. Avšak výrobce zatím neprozradil způsob platby za datové služby.

Po hardwarové stránce můžeme zmínit 5palcový displej, čtyřjádrový procesor od neznámého dodavatele, 1GB operační paměť RAM nebo 8GB úložiště na uživatelská data. Velikost baterie není známa, ale zdrojem napájení určitě bude sdílený článek z pohonu kol, která jsou odolná proti propíchnutí. Navíc jejich průměr je 8,5 palce. Hliníková konstrukce má černou barvu s několika zelenými pruhy a odolá hmotnosti až 100 kilogramů. Při plném nabití dokáže jet rychlostí až o 25 km/h.

Prodej oficiálně začne v dubnu letošního roku za zavádějící cenu 399 eur (tj. cca 10 116 Kč). V létě by mohlo dojít ještě ke zdražení na 499 eur (tj. cca 12 651 Kč).

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat