AirPlay 2 zmizelo z iOS 11.3 a tvOS 11.3, na vině je nefunkčnost

AirPlay 2 zmizelo z iOS 11.3 a tvOS 11.3, na vině je nefunkčnost
2018-02-24T09:49:04+02:00
• 24. 2. 2018

Funkce AirPlay 2, která byla přítomna na počátečních verzích iOS 11.3 a tvOS 11.3 beta, byla nyní z třetí beta verze odstraněna. Nejnovější instalační balíček je samozřejmě dostupný jen registrovaným vývojářům.

S prvními verzemi iOS 11.3 a tvOS 11.3, které jste nainstalovali do svého iPhonu či Apple TV, bylo možné AirPlay 2 použít současně k přenosu hudby do více zařízení. Po instalaci operačního systému tvOS 11.3 v Apple TV přibylo také nastavení HomeKit. 

Zahraniční server iDownloadBlog zveřejnil prohlášení, že všechny tyto funkce v systémech iOS 11.3 a tvOS 11.3 beta 3 chybí. Aktuálně tak není možné přehrávat zvuk do více zdrojů, HomeKit z Apple TV byl taktéž odstraněn. 

AirPlay 2 nebylo stabilní

Podle všeho byla funkce AirPlay 2 chybná a nebyla plně funkční, což může být hlavní důvod, proč se jej Apple rozhodl z nové beta verze odstranit. V současné době není jasné, zda Apple plánuje opětovně zavést AirPlay 2 v pozdějších verzích iOS 11.3 a tvOS 11.3 beta.

Funkce AirPlay 2 byla ohlášena již jako funkce iOS 11 na WWDC 2017. Od té doby jsme ale o této funkci dlouho neslyšeli. Funkce AirPlay 2 se objevila už v betaverzi iOS 11.2, ale nakonec se nedostala do finální verze.

Druhá verze streamovací funkce je první velkou aktualizací funkce od jejího původního představení, ke kterému došlo před 7 lety. Apple tvrdí, že standard snižuje zpoždění a latenci. AirPlay 2 reproduktory se už také zobrazují v Home aplikaci. Kromě toho společnosti, jako například Sonos uvedly, že v tomto roce začnou s podporou AirPlay 2.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat