Uživatelé nejvíce stahovali aplikace ke konci roku 2017, uvádí výzkum

Uživatelé nejvíce stahovali aplikace ke konci roku 2017, uvádí výzkum
2018-01-31T15:40:06+02:00
• 31. 1. 2018
2

Dle serveru AppAnnie byl v posledním čtvrtletí loňského roku stanoven nový rekord v počtu stažených aplikací z Google Play. Uživatelé si za pouhé tři měsíce stáhli devatenáct miliard aplikací, což je skoro třikrát více, než je na planetě osob. Konec roku je však běžný pro nárůst stahování, a to z důvodu pořízení většího množství nových zařízení během vánočních svátků.

Daří se AppStore

Mezi devatenáct miliard stáhnutí se však nepočítají reinstalace či aktualizace aplikací. Toto obrovské číslo popisuje pouze nové instalace aplikací do zařízení. Celkový počet stažení za koncové tři měsíce roku 2017 byl úspěšný nejen pro Google Play, ale i pro AppStore. Zde bylo zaznamenáno skoro osm miliard nových instalací, což je sice o 145 % méně než na Google Play, každopádně zde jsou větší tržby z prodeje aplikací.

Přestože počet stažených aplikací z Google Play je skoro jedenapůlkrát vyšší, než u AppStore, tak je celkový výnos z aplikací nižší. Na Google Play dominují aplikace zadarmo a často si můžete dokoupit vylepšující balíčky přímo v aplikaci. Na PlayStoru spíše platí politika zaplacení si za aplikaci rovnou, každopádně i zde je nepřeberné množství volně stáhnutelných her. AppStore uživatelé utratili ve čtvrtém kvartálu roku 2017 skoro dvakrát více peněz, než uživatelé Google Play. Výsledná suma se 11,5 miliardy amerických dolarů, v přepočtu 235 miliard korun českých. Navíc na obou platformách byl meziroční nárůst tržeb o 20 % větší. Na další rok se předpokládá další růst tržeb.

 

 

Zdroje: techcrunch.com, appannie.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Milan Mašek

31. 1. 2018, 21:30

Já jsem zase proti EU.

Karel Voříšek

31. 1. 2018, 15:46

a já zase velký anti kapitalista

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat