PITTA – modulární kamera i létající dron

PITTA – modulární kamera i létající dron
2018-01-27T09:00:20+02:00
• 27. 1. 2018

Společnost Eyedea se rozhodla vystoupit z řady a vymyslela rovnou hybridní zařízení, které si můžete podle vlastní libosti přizpůsobit. Zařízení s názvem PITTA je v základu akční kamerkou a až přestavba z něj dělá například létající dron. Momentálně probíhající crowdfundingová kampaň na Kickstarteru je téměř u svého cíle, takže o další budoucnosti produktu teď rozhodne samotný výrobce.

Kulovitá základna o velikosti 6,7 palce váží 200 gramů a modulární konstrukce dovoluje různorodé přizpůsobení přes magnetické části. Dodávaná kolébka slouží k dobíjení baterie, která vydrží více než 100 minut nahrávání. Ovšem při létání se zkracuje doba natáčení na necelých 15 minut při plném nabití. Integrovaný snímač má maximální rozlišení 13 megapixelů a umí natáčet videa až ve 4K kvalitě při 30 snímcích za sekundu.

 

Mezi další funkce kupříkladu patří softwarová stabilizace obrazu, natáčení slow-motion, vysílání v živém přenosu nebo focení panoramat. Doprovodná aplikace zajišťuje ovládání dronu, ale autonomní režim dokáže nad ním převzít kontrolu. Samozřejmě nechybí zvýšená odolnost či také GPS modul. Závěrem zbývá zmínit prodejní cenu za základní balení ve výši 289 dolarů (tj. cca 5 976 Kč).

Zdroj: kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat