Japan Display má technologii čtečky otisků prstů přímo ve skle nad zobrazovacím panelem

Japan Display má technologii čtečky otisků prstů přímo ve skle nad zobrazovacím panelem
2018-01-26T17:29:46+02:00
• 26. 1. 2018
1

Společnosti Synaptic a Vivo spolupracovaly na vůbec prvním telefonu, který měl senzor otisků prstů schovaný pod sklem – Vivo X20 Plus UD. V tomto případě se senzor nachází přímo pod displejem a snímá skrze něj a sklo. Japan Display umístil senzor přímo do skla samotného.

Dále tvrdí, že průhledný snímač otisků prstů ve skle může být aplikován přímo na běžné dotykové displeje. Senzor je integrován do skla pomocí průhledného substrátu a rozezná, pokud je na něj přiložen prst. Poté už dojde ke čtení a identifikování celého otisku.

Díky této technologii tedy odpadá nutnost vymýšlet, jak dostat snímač pod displej, neboť by se nacházel přímo ve skle. Kromě toho, že dojde k výrazné úspoře místa, bude možné využít i IPS panel, jelikož verze od Synaptics vyžaduje použití OLED technologie.

Japan Display vydá senzor příští rok

Japan Display se chystá vydat první „in-glass“ senzor, který má rozměry 8 mm x 8 mm s rozlišením 160 x 160 pixelů, v březnu roku 2019. V zařízeních bychom tuto technologií mohli používat nejdříve v druhé polovině příštího roku.

Dalo by se říci, že se bude jednat o další iteraci využití tohoto konceptu. Do té doby se zřejmě na trhu objeví další smartphony se čtečkami otisků prstů v displejích a možná se pochlubí i větší společnosti s vlastním řešením. Je zjevné, že další trend mobilů je nastavena spousta výrobců se zaměří na tyto technologie.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

zajímavé, ale tuším, že pavouk na skle bude konečně a jsem zvědavý, jak to budou kompilovat ochranné fólie

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat