LG Display se daří, dokazují to nové investice v podobě 18,8 mld. dolarů

LG Display se daří, dokazují to nové investice v podobě 18,8 mld. dolarů
2018-01-25T08:29:30+02:00
• 25. 1. 2018

Společnost LG Display plánuje do roku 2020 investovat zhruba 18,8 mld. amerických dolarů, což je v přepočtu asi 394 mil. korun, a to do svého zaběhlého podnikání týkající se výroby OLED panelů. Tuto informaci firma uvedla jako součást svých finančních prostředků za čtvrté čtvrtletí loňského roku.

Společnost mimo jiné uvedla, že investice bude zahájena o něco dříve a dodala, že její plán by mohl vyžadovat vyšší finanční pomoc. Proto se výrobce jihokorejských panelů rozhodl k tomuto kroku. LG Display navíc plánuje přidělit část této investice také na výstavbu další výrobní linky v Guangzhou, kde se právě OLED panely budou také vyrábět. Pokud půjde vše podle očekávání, výroba by mohla být zahájena již ve druhé polovině roku 2019.

LG Display zažívá dobré časy

V loňském roce společnost LG dodala zhruba 1,7 milionu televizních panelů OLED, přičemž výrobce oznámil, že jejich tržby dosáhly ve stejném roce 26,1 mld amerických dolarů, což je v přepočtu asi 548 mil. korun, zatímco provozní zisk za stejné období činil 2,2 mld. dolarů. V letošním roce se výrobce chce zaměřit na investování, proto produkci podpoří dalšími 8,4 mld. dolary.

Jistě také stojí za zmínku, že je to vůbec poprvé, kdy roční provozní zisk společnosti LG Display překonal dva biliony wonů, přičemž bylo zaznamenáno, že dosáhla 44,5 mld. wonů kvůli úsilí věnovanému výzkumu, vývoji a propagaci OLED.

V mobilním odvětví panelů OLED nyní LG Display pracuje na zvýšení výnosu svého závodu E5, přičemž je v plánu investovat více do vlastních mobilních OLED zařízení včetně zařízení E6. Společnost měla také údajně v úmyslu investovat zhruba 3,7 mld. dolarů do továrny v Gyeonggi, a to na základě rostoucí poptávky po OLED panelech určené smartphonům.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat