Královéhradecký a Pardubický kraj mají dopravní aplikaci

Královéhradecký a Pardubický kraj mají dopravní aplikaci
2018-01-14T09:53:47+02:00
• 14. 1. 2018
1

Mezi českými aplikacemi nyní najdete novinku, která se jmenuje IDS IREDO. Název samotný je takřka nic neříkající, ale hlavní funkce je poměrně zajímavá pro obyvatele Královéhradeckého a Pardubického kraje. Aplikace totiž slouží pro sledování aktuální polohy jednotlivých spojů. Kromě autobusové dopravy zobrazuje také některé vlakové spoje.

„Jsem si jist, že cestující novou aplikaci ocení, protože už nebudou muset složitě vyhledávat spoje a zbytečně čekat na zastávkách. Vše potřebné naleznou ve svém telefonu,“ uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš. „Aplikace má intuitivní ovládání. Dokáže uživatele lokalizovat a u zvolené zastávky zobrazit všechny nejbližší odjezdy. U vybraného spoje zobrazí jízdní řád s odlišením již projetých zastávek a případným zpožděním,“ dodal Michal Kortyš s tím, že spoje je v aplikaci možné vyhledávat zadáním jejich čísla, v případě některých vlaků i názvem (například rychlík Krakonoš).

Aplikace v sobě integruje data 30 dopravců a přímo společnost stojící za vývojem upozorňuje, že ne vždy mohou být data aktuální vzhledem množství dat, co je zapotřebí zpracovat. IDS IREDO nabízí jednoduchou grafiku, kde hlavní obrazovka je tvořena mapou, na které jsou zobrazeny aktuální spoje. Data se v určitém intervalu aktualizují a je možné kliknout na konkrétní spoj. Následně se dozvíte, kde se spoj nachází, jaké má zpoždění a jaká zastávka bude následovat.

Samozřejmě aplikace umožňuje vyhledání spoje. Taktéž jsou obsaženy informace o zastávkách. Na samotné mapě jsou zobrazeny, ale viditelnost je až při dodatečném přiblížení. Případně můžete využít vyhledávání.

Aplikace ještě obsahuje možnost si označit spoj jako oblíbený, díky čemuž se k němu můžete dostat skrze záložku. Bohužel aplikace neobsahuje notifikace či nějaké pokročilé funkce. Otázkou je, jestli by nebylo výhodnější nabídnout data Googlu, který by je zpracoval do své služby. Třeba se něčeho podobného dočkáme a více krajů se nechá inspirovat.

logo-app IDS IREDO T-MAPY spol. s r.o. Zdarma ANDROID

Na aplikaci upozornil Ondřej Peroutka.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vaclav Panenka

14. 1. 2018, 18:00

Kontaktoval jsem Dopravní podnik HK a sdělili mi, že sice data o pohybech autobusů a trolejbusů mají, ale pouze pro interní potřebu. Na informaci o soudu v Praze nereagovali.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat