Google spolupracuje na mobilu s Android Go za 32 dolarů

Google spolupracuje na mobilu s Android Go za 32 dolarů
2018-01-03T09:26:23+02:00
• 3. 1. 2018

Před nedávnem Google uvedl odlehčenou verzi nového operačního systému Android, respektive Android 8 Oreo (Go edition). Nyní ve spolupráci se společností Micromax uvedou na Indický trh telefon s cenovkou pouhých 32 dolarů (700 korun). Tento telefon by měl být představen do jednoho měsíce.

Právě pro takovéto telefony byla verze Go vytvořena. Jelikož je na trhu stále řádka lidí, kteří do telefonu nechtějí investovat velké peníze nebo nemají dostatek finančních prostředků, tak by takové low-endové zařízení mohlo být zajímavé. Aktuální poměr zákazníků, kteří vlastní telefon v nízké cenové kategorii je 15 % a stále klesá vhledem k tlaku velkých čínských značek.

Díky razantnímu odlehčení operačního systému stačí, aby telefony disponovaly menší operační pamětí (cca 1 GB), a co se úložiště týče, tak stačí pouhých 8 GB kapacity. Tím, že se na trh dostává takto odlehčený systém, začínají své čipy optimalizovat i výrobci procesorů, jako Qualcomm nebo MediaTek.

Společnost Micromax však není jediný výrobce levných telefonů, který by mohl začít využívat Android Oreo (Go edition). Ve hře jsou i výrobci jako Lava, Intex, Karbonn a další. Společnost Jio pravděpodobně již na obdobném projektu pracuje.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat