Globální hodnota stažených aplikací dosáhla v loňském roce 175 miliard

Globální hodnota stažených aplikací dosáhla v loňském roce 175 miliard
2018-01-23T11:47:01+02:00
• 22. 1. 2018

Dle globálního měření stažených aplikací za rok 2017 se číslo zastavilo na 175 miliardách. Za aplikace uživatelé utratili až 86 miliard amerických dolarů. Z toho vyplývá, že byly započítány i bezplatné aplikace. Za poslední dva roky narostl počet stažení až o 60 %. Takové astronomické číslo bylo dosaženo díky rostoucímu trhu aplikací, a to hlavně v dalších zemích.

Tyto země zahrnují Čínu, Indii, Rusko a Brazílii, dle nového příspěvku z App Annie. Je možné se setkat u jiných zdrojů s podstatně nižšími čísly. Tato čísla (konkrétně 91,5 miliardy stažení) jsou pravděpodobně získána od společnosti Sensor Tower. Ta se však zaobírala pouze AppStorem a Google Play. App Annie k tomuto téměř dvojnásobnému číslu započítalo i obchody s aplikacemi třetích stran.

Čísla nejen rapidně rostou

Indie se dokázala za krátký čas dostat až na druhé místo v počtu stažených aplikací. Tím předehnala i Spojené státy americké a tím značně ovlivnila celosvětový trh za minulý rok. V této zemi hodnota stahování vzrostla za poslední dva roky až o 215 %. V porovnání s Čínou, která však stále vede a má 125 % nárůst, je to úctyhodná hodnota. Spojené státy však o 5 % klesly. App Annie uvedlo, že Indie dosáhla tak vysokých čísel díky dotované a neomezené 4G síti od společnosti Jio v září 2016. Na druhé straně Spojené státy americké i přes svůj skleslý podíl jsou jedny z hlavních zastupitelů trhu. Jejich čísla jsou stále vysoká.

 

Bližší pozornosti se dostalo i času strávenému v aplikacích. Uživatelé tráví v aplikacích aktivně až tři hodiny denně. Dle grafu se čas strávený v aplikacích zvýšil téměř o 30 % od roku 2015. A to pouze na zařízeních se systémem Android.

Další graf nám ukazuje, že uživatelé svá zařízení využívají až 7x více na aplikace než na mobilní internet. Dle informací je také spouštějí až 13x častěji.

Mezitím, co Indie vzrostla hlavně kvůli počtu stažených aplikací, ve významu výdělků na tom tak dobře není. Při pohledu na výdělky z aplikací se na druhé místo, tedy za Čínu, dostávají Spojené státy americké. Data z grafu jsou pořízena na základě stahování pouze z App Store.

Souhrn a předpověď

Uživatelé utratili v obchodech s aplikacemi za celý rok 2017 přes 86 miliard amerických dolarů. Toto číslo je víc než dvojnásobné, a to než útrata za poslední dva roky v tomto segmentu. Čína se za loňský rok může pochlubit s 270 % nárůstem útrat za aplikace. Následují ji Spojené státy americké se 75 %, Indie s 60 %, Brazílie s 80 % a Rusko s 35 % nárůstem.

Dle App Annie růst trhu bude v roce 2018 pokračovat. Nebojí se též říci, že by útraty mohly přesáhnout až 110 miliard amerických dolarů. Nový příspěvek dále obsahuje, jakým kategoriím aplikací a služeb se v roce 2017 dobře vedlo. Kategorie zahrnují finance, video streaming, gaming, sociální sítě apod. O kompletní článek lze zažádat zde na oficiální stránce App Annie.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat