DJI Mavic Air – kompaktní dron s kvalitní výbavou

DJI Mavic Air – kompaktní dron s kvalitní výbavou
2018-01-30T08:44:18+02:00
• 30. 1. 2018
1

Zatím nejmenší a nejlepší dron, tak společnost DJI prezentuje žhavou novinku ve své nabídce. Zařízení nese název Mavic Air a ve složeném stavu dosahuje na rozměry většího chytrého telefonu. Nepochybně tedy zaujme velmi kompaktními rozměry, kterým může konkurovat jedině zvýšená kvalita obrazu nebo vylepšené vlastnosti při létání. V každém případě nastavená prodejní cena z něj nedělá masovou záležitost.

 

Videozáznamy pořídíte přes 12megapixelový CMOS snímač se světelností objektivu f/2.8. Záznam můžete mít až ve 4K rozlišení při 30 snímcích za sekundu, ale i jen ve Full HD při 20 snímcích za sekundu. Hlavní kamerka je osazena v tříosém mechanickém kardanu s tlumičem pro snížení nežádoucích otřesů a vibrací. Režim Sphero umí dát dohromady až 25 fotografií pro vytvoření panoramatu v horizontálním, vertikálním či 180stupňovém směru.

Dron při létání využívá sedm kamer a infračervených senzorů, díky nimž si udělá vlastní 3D mapu okolí nebo dokáže až na 20 metrů rozpoznat překážky, které automaticky překonává. Jeho maximální rychlost je 68 km/h a 36 km/h ve větru při výšce 5 000 m nad mořem. Do vzdálenosti 6 metrů umí rozpoznat gesta rukou – např. ke spuštění, natáčení, fotografování, přistání. Ukrytá baterie zaručuje výdrž maximálně 21 minut.

Seznam specifikací uzavírá 8GB interní paměť, podpora paměťových microSD karet či podpora USB typu-C. Barevných variant bude celkem tři – černá Onyx, bílá Arctic, červená Flame. Prodej odstartoval 28. ledna za cenu 799 dolarů (tj. cca 16 350 Kč). Vyšší verze Fly More Combo za 999 dolarů (tj. cca 20 442 Kč) nabízí navíc dvě baterie, šest párů baterií nebo cestovní tašku místo pouzdra.

  

 

Zdroj: dji.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Hošek

30. 1. 2018, 13:16

Opět lidová cena….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat